Koreas GP: Dagen derpå

Det er dagen derpå for Grand Prix’et, hvor Vettel tog føringen i mesterskabet, hvor McLaren fik endnu mere grus i maskineriet, og hvor en dansende, rappende og palietbeklædt koreaner svingede det ternede flag.

Sebastian Vettel Koreas GP 2012 . Copyright Red Bull Media

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 15/10 2012 klokken 15:10

Endnu en weekend er gået, hvor vækkeuret ringede en del tidligere end det normalt gør fredag, lørdag og søndag.

Nico Hulkenberg Copyright Sahara Force India

Felipe Massa Copyright Ferrari Media

Romain Grosjean Copyright Lotus GP

Udover racing, er der også sket en del andet i Formel 1-land siden sidst. Blandt andet rykker Hülkenberg (efter al sandsynlighed) til Sauber, og Massa får lov til at beholde sit sæde hos Ferrari i et år mere. Det samme gør Romain Grosjean – ”the one lap wonder” – som til næste sæson bliver hos Lotus, sammen med holdkammerat Kimi Räikkönen.

Lewis Hamilton Koreas GP 2012 copyright McLaren Group

I den mere beskidte ende af nyhedsskalaen finder vi McLaren og Hamilton. Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at den tidligere verdensmester og det britiske tophold ikke ligefrem elsker hinanden for øjeblikket, og der kommer hele tiden nye historier, rygter og beskyldninger frem mellem de to parter. I kan læse meget mere om hele miseren her .

PSY lærer Webber og Vettel Gangnam style-dansen copyright Red Bull Media

Copyright Getty Images/Red Bull Racing

For øjeblikket kan man ikke sige Korea, uden at bryde ud i snag og en mærkelig hybrid-dans i spændingsfeltet mellem en rodeoklovn og Elvis Presley. Her er selvfølgelig tale om PSY, som naturligvis (?) var til stede under løbet i går, hvor han både underviste i sin signaturdans og fik lov til at svinge det ternede flag.

Nok om det. Nu til en lille gennemgang af de tre dages begivenheder:

Fredag

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Som sædvanligt stod fredag i træningens tegn. Ligesom resten af weekenden var det Sebastian Vettel, som var (så godt som) altdominerende. I 2 ud af de 3 af træningssessionerne var det tyskeren, som var hurtigst af alle.

Santander London GP Copyright McLaren Media

Til 1. frie træning var det dog Lewis Hamilton, som var den hurtigste af de 24 kørere, og faktisk så de to McLarenkørere meget konkurrencedygtige ud først på weekenden. Det blev dog aldrig deres weekend, hvilket vi kommer tilbage til lidt senere.

Shell og Ferrari kørte deres løb nummer 500 sammen Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Ikke så overraskende så Ferrari også stærke ud, og noget tyder på, at Felipe Massa har fundet sin fart frem fra gemmerne igen.

Kimi Räikkönen Japans Grand Prix 2012 copyright Lotus

Til gengæld var der ikke så meget fart i Lotus’ to kørere Romain Grosjean og Kimi Räikkönen i fredags. Den bedste tid på 1:39.839 tog Räikkönen, men det rakte ikke til mere end 10. hurtigste tid.

Lørdag

Vi startede lørdagen ud med weekendens sidste træningssession, hvor Vettel endnu engang var hurtigst af alle, skarpt forfulgt af de to McLarenkørere og de to Lotuskørere, der endelig havde fået lidt fart i racerne igen.

Lørdagens vigtigste begivenhed var dog naturligvis kvalifikationen. Der var ikke de store overraskelser i Q1, hvor det var ” the usual suspects”, som ikke gik videre til Q2.

Daniel Ricciardo Copyright Getty Images/Toro Rosso

Det kørte dog ikke helt lige så glat til Q2. Hen mod slutningen fik Daniel Ricciardo problemer med sin gearkasse og måtte derfor parkere sin racer ude på banen. Det betød at bl.a. Jenson Button fik ødelagt sin omgang, og han gik derfor ikke videre til Q3.

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Top 3 i kvalifikationen Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Q3 bød på en dobbelt Red Bull sejr, og her var det Mark Webber, der havde overtaget og ikke Sebastian Vettel, som mange ellers havde regnet med.

Efter dem fulgte Hamilton, Alonso, Räikkönen, Massa, Grosjean, Hülkenberg, Rosberg og Schumacher.

Søndag

Og nu kommer vi til det, som det hele handler om. Gårsdagens løb på Yeongam var begivenhedsrig på flere punkter, og her er nogle af dem:

Jenson Button Koreas GP 2012 copyright McLaren Group

Kamui Kobayashi Copyright Sauber Motorsport

Jenson Button, som startede fra P11, nåede aldrig videre fra første omgang, for da starten gik og bilerne drønede af sted, fik Button sit ene baghjul flænset op af Kobayashis frontvinge. Også Nico Rosberg måtte udgå på den konto. Efterfølgende fik Kobayashi en drive-through straf – hvilket var en meget mild straf, når man ser på, hvad der ellers er givet af straffe her på det seneste.

Starten til Koreas GP 2012 copyright Red Bull Media

Der var dog andre, som fik en god start i går. En af dem var Sebastian Vettel, som tog starten foran sin holdkammerat Mark Webber.

Lewis Hamilton Koreas GP 2012 copyright McLaren Group

Jenson Button var ikke den eneste uheldige McLarenkører i går. Hans (snart forhenværende) holdkammerat Lewis Hamilton havde gennem hele løbet store problemer med at få det bedste ud af dækkene. Hans racer var åbenbart ikke sat ordentligt op til ham, og det fik store konsekvenser for hans løb. Han sluttede med nød og næppe inde i pointene på en 10. plads, men udsigten til at kæmpe med om VM titlen er nu meget langt væk for den tidligere verdensmester. Det løb er vidst kørt, som man siger.

Nico Hulkenberg Copyright Sahara Force India

En der gjorde det rigtig godt i går, var Force Indias Nico Hülkenberg. Han var bl.a. manden bag løbets (efter min mening) bedste overhaling, hvor han kørte forbi både Grosjean og Hamilton på en gang. Hülkenberg sluttede på en flot 6. plads.

Podiet til Koreas GP 2012 copyright Red Bull Media

Sebastian Vettel og Adrian Newey Koreas GP 2012 copyright Red Bull Media

Sebastian Vettel Koreas GP 2012 copyright Red Bull Media

Der skete dog ikke specielt meget oppe i font. Vettel kørte en sikker sejr hjem, efterfulgt af Webber og Alonso på 2. og 3. pladsen. Ingen overraskelser der. Vettel havde dog lidt problemer med hans dæk til sidst, og hans ingeniører var meget bange for, at de ikke skulle holde hele vejen hjem. Vettels sejr betyder , at den dobbelte verdensmester nu fører i den samlede VM stilling. Det var nok også grunden til, at Alonso ikke så udpræget glad ud på podiet.

Det var det for gennemgangen af weekendens begivenheder i Korea. Jeg ved godt, at jeg ikke er nået rundt om alle aspekter fra sæsonens 16. Grand Prix, men det var hvad det kunne blive til for i dag. Inden jeg slutter helt af, skal i dog lige have min personlige og absolut subjektive hot og not top 3 over Koreas Grand Prix 2012:

Hot top 3
1. Hülkenbergs lækre dobbelt-overhaling.
2. De to Toro Rosso kørere Daniel Ricciardo og Jean-Eric Vergne.
3. Massa. Han fortjener lidt oprejsning, for han har kørt ganske godt i de seneste to løb.

Not top 3
1. McLaren. Det har ikke været en optimal weekend for dem.
2. Kobayashi, for ikke at bremse i tide.
3. Det var efter min mening lidt kedeligt oppe i fronten af løbet. Der kunne godt have været lidt mere spænding om de bedste placeringer.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« NBC skal sende F1 i USA Webbers specielle pole »