Byd nu: Cosworth sat til salg

Cosworth, den ene af Formel 1-feltets fire motorleverandører, er tvunget til at opgive en planlagt børsintroduktion og sætter derfor sig selv til salg. Et presset aktiemarked for skylden.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/10 2012 klokken 09:10

Ifølge avisen The Times bad Cosworth for 18 måneder siden børsmæglerselskabet JP Morgan om at forberede en børsintroduktion af motorfabrikken, men på grund af et temmelig ustabilt aktiemarked, er den plan nu kørt i pitgaragen.

"Vi har sat processen på pause de sidste 18 måneder, og bestyrelsen har derfor besluttet, at vi ikke kan vente længere. Ellers risikerer vi at miste momentum," citerer The Times den administrerende direktør for Cosworth, Tim Routsis, for at sige.

Marussia og HRT i kamp om at undgå sidstepladsen. Begge teams kører med Cosworth-motorer. Copyright Marussia F1

Cosworth leverer for øjeblikket V8 F1-motorer til teamene HRT og Marussia, og fabrikken har tidligere udtalt, at man er villig til at fortsætte i Formel 1 efter 2013, når det nye motorreglement, med de mindre V6-motorer, træder i kraft. Dette er tidligere blevet bekræftet af Cosworths motorchef for Formel 1, Kim Spearman, der til Autosport har oplyst, at fabrikken ”er klar til at levere motorer i 2014.”

”Vi har allerede haft de indledende drøftelser med nogle folk, og jeg tror, at vi ved, hvor vi er i slutningen af september. Jeg tror dog ikke, at vi har alle punktummer og kommaer på plads til den tid. Der kan gå lidt længere tid.”

Der har været forlydender fremme om, at hæderkronede Cosworth, som blev grundlagt i 1958, ville blive købt af Rolls-Royce eller flyfabrikanten GKN, men denne handel bliver tilsyneladende ikke til noget.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Så fik Susie sin test Intet løb i New Jersey i 2013 »