• Forside

2. frie træning – Kubica hurtigst

Den anden frie træning er forbi, og det var en forholdsvis rolig omgang. Robert Kubica fra BMW Sauber satte den bedste tid 1'21,082. Top fem blev Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Alexander Wurz, Anthony Davidson og Jarno Trulli.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 9/6 2006 klokken 13:06

Den første frie træning var en kedelig omgang og den blev præget af Alexander Wurz der satte bedste tid og af den nye Super Aguri F1 pilot Yamamoto der var næsten 10 sekunder langsommere. Derudover var der en peiode på fem minutter med rødt flag da Montagny parkede sin racer for enden af langsiden. Alle tiderne fra den første frie finder du her. Vi minder lige om at polerekorden er på 1:18.233 og sat af Kimi Räikkönen i 2004.

Vejret på Silverstone er godt med solskin. Luftens temperatur er 26 grader medens asfalten er 42 grader varm. Luftfugtigheden er 35 procent. Vindhastigheden ligger på 2.5 m/s og kommer fra vest.

Start

Der grønt lys og sessionen er startet og vi får straks 11 piloter på banen inklusiv Takuma Sato og en række fredagskørere.

Anthony Davidson er den første der sætter en ordentlig tid og den er 1'23:848, dog stadig langt fra Alexander Wurz bedste tid i den første frie der var på 1'21.946.

Vi har allerede fået den første Ferrari på banen og det er Felipe Massa. Der har været rygter om at Ferrari ville teste mere end sædvanligt da de ikke havde belastet motorerne specielt hårdt i Monte Carlo.

Anthony Davidson sætter nu bedste tid i første sektor 26.5, men det bliver kun til 36.3 i anden og han får ikke forbedret sin tid. Efter ti minutter er top tre Anthony Davidson, Felipe Massa og Alexander Wurz.

Men nu får netop Alexander Wurz fart på bilen og sætter den bedste tid 1'23,786, der dog strakt stikkes af Massa med tiden 1'23,553.

BMW Sauber vil også være med og Kubica sætter den bedste tid 1'22,636.

Michael Schumacher kommer på banen.


Sakon Yamamoto, Silverstone, England, 9 Juni 2006

Efter 15 minutter

Efter et kvarter er top fem Robert Kubica, Felipe Massa, Michael Schumacher, Alexander Wurz og Nico Rosber.

Christian Klien mister kontrollen med bilen og laver piruete, han beskadiger dog ikke bilen og kører tilbage til pitten.

Fernando Alonso er på banen.

Yamamoto er stadig den langsomste med tiden 1'28,614.

Fernando Alonso gør klar til en hurtig omgang og han er hurtigst i første sektor med tiden 26.1, i anden er tiden 35.6 hvilket ikke er rekord i dag og han ender med tiden 1'22,858. Det er stadig Robert Kubica der er hurtigst her efter 25 minutter.


Christian Klien i garagen på Silverstone fredag 2006

Efter 30 minutter
Vi har nu også Giancarlo Fisichella på banen og han er hurtig og sætter den bedste tid 1'22,294. Top tre er dermed Giancarlo Fisichella, Robert Kubica og Fernando Alonso.

Giancarlo Fisichella er lidt for hurtig under vejs og mister kontrollen med bilen han kan dog fortsætte ved siden af banen.

Det benytter Robert Kubica sig af til at forbedre sin tid til 1'22,243.

Felipe Massa angriber også og mister næsten kontrollen med bilen, men kan uden problemer køre tilbage i pitten.

Efter 45 minutter

Felipe Massa er i gang med en hurtig omgang og sætter bedste tid i første sektor 25.8, i anden sektor bliver det til 38.8 da han laver en fejl over en af kerberne. Han får dog den fjerdebedste tid.

Her hvor der mangler 8 minutter har Robert Kubica forbedret sin tid til 1'21,651

Her hvor der mangler 8 minutter har Robert Kubica forbedret sin tid til 1'21,651

Der mangler nu 2 minutter og de fleste piloter er på banen. Vil det lykkedes nogen at stikke Robert Kubica?

Fernando Alonso presse hvad han kan og han må en lille tur ud i rabatten, men i stedet er det Robert Kubica der sætter bedste tid i alle tre sektorer og får den endelige tid 1'21,082.

Den anden frie træning er hermed forbi, og det var en forholdsvis rolig omgang. Robert Kubica fra BMW Sauber satte den bedste tid 1'21,082. Top fem blev Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Alexander Wurz, Anthony Davidson og Jarno Trulli.

Fernando Alonso var på syvendepladsen og Michael Schumacher på ottendepladsen.

Den nye pilot Tmamoto sluttede som den sidste næsten 7 sekunder langsommere end Kubica.

Alle tiderne fra den anden frie kan du finde i vores sædvanlige oversigt


Sakon Yamamoto var ikke specielt hurtig i dag som tredjepilot. Her ses han i pitten på Silverstone

Optakt
Vil du vide mere om Silverstone så tag et kig på vores omfattende optakt der går i dybden med den aktuelle situation, teknik, banen og dens historie.

TV-tider
Da England ligger i en anden tidzone og på grund af verdensmeterskabet kommer de forskellige sessioner på andre tider end normalt, det er derfor en god ide at tjekke TV tiderne i vores sædvanlige oversigt, der også viser hvornår der spilles fodbold.

SMS
Har du ikke mulighed for at se kvalifikationen eller løbet kan du få tilsendt resultatet via vores SMS -service. Vi er de eneste i Danmark der tilbyder SMS med løbsresultatet, tjek derfor hvordan du tilmelder dig.