Spændende første Formel 1 Grand Prix

Australiens Grand Prix, der markerer starten på Formel 1 sæsonen 2013, viser at der er langt større spænding, end de første træninger, hvor Red Bull var totalt dominerende, antydede. Det var dog Lotus og Räikkönen, der løb med sejren.

Top 3 var en kopi af sidste års podie i Abu Dhabi . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/3 2013 klokken 08:03

Årets første Formel 1 Grand Prix bød på god underholdning og flere kandidater til at tage sejren, men noget overraskende var det ikke Ferrari og Red Bull, vi så tage det første ternede flag.

Force India, med Adrian Sutil bag rattet, så længe ud til at tage fusen på alle de etablerede tophold, da de med en anden åbningsstrategi formåede at holde deres racer ude i meget lang tid, men mod slutningen af løbet faldt deres strategi lidt fra hinanden, hvilket sendte Sutil ned på en 7.-plads.

Den forsvarende verdensmester, Sebastian Vettel i Red Bull raceren, havde sikret sig pole position i den udskudte kvalifikation, men Red Bull raceren var hårdere ved dækkene end de nærmeste konkurrenter, hvilket kostede Vettel sejren.

Kampen om den endelige sejr stod til sidst mellem Fernando Alonso i Ferrari og Kimi Räikkönen i Lotus. Her var det den finske kører, der trak det længste strå, især som følge af en perfekt strategi og ikke mindst en bil, der viste sig langt mere skånsom mod dækkene.

Räikkönen, der går under øgenavnet Ice Man, var uhyrlig stærk og langt mere kold end de nærmeste konkurrenter og kørte en flot sejr hjem, tilmed i suveræn stil.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Løbet - Räikkönen sejrer Løbsresume: Australiens Grand Prix »