Massa overrasket over Red Bulls tabte pace

Felipe Massa havde et godkendt GP i Australien i sin Ferrari. Fra sin position kunne han i begyndelsen se Sebastian Vettel og hans Red Bull trække fra i front, men det varede kun kort.

Felipe Massa . Copyright Ferrari Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/3 2013 klokken 17:03

Som løbet skred frem tabte Red Bull mere og mere fart, hvilket gjorde udslag i Sebastian Vettels 3. plads og Mark Webber på en beskeden 6. plads.

Red Bull lagde ellers godt fra land og dominerede alle træninger og havde startplads 1 og 2 efter kvalifikationen.
Felipe Massa er dog stadig overrasket over, hvordan Red Bull ikke formåede at konvertere deres fart fra kvalifikationen, ind i deres løbspace.

”Jeg har ingen måde at forklare det på. Hvis man kigger på sidste år, havde de en utrolig bil i kvalifikationen og i løbet var den stadig utrolig, men i mindre grad”, udtaler brasilianeren til autosport.com.

”Året før var det dét samme, det er sådan de bygger deres bil”.

”Siden 2007 har vi aldrig haft den bedste bil i kvalifikationen, men i racet har den vist sig værende bedre. Løbet var altid bedre end kvalifikationen og det var bare sådan vores bil fungerede. Hvorfor? Det er umuligt at svare på”.

Ferrari-køreren er endvidere imponeret over Kimi Raikkonens præstation i søndagens GP, hvor hans konstante fart gav muligheden for at køre sejren hjem.

”Der var mange overraskelser i første løb. Med vores bil var det umuligt at kun køre en to-stop strategi. Kimi’s bil og hans konstanthed gav mulighed for en to-stopper og han og teamet gjorde et fantastisk arbejde”

Til trods for Lotus åbningssejr og en Kimi Raikkonen der for alvor ser farlig ud, er det i følge Massa stadig alt for tidligt at sige noget om udfaldet af denne sæson.

”Vi bliver nødt til at vente et par løb endnu og til nogle anderledes baner. Måske vil vores bil arbejde i én retning på en bane og i én retning på en anden bane”

”Lotus havde et godt tag om dækkene i Australien og det var dét der gjorde udfaldet”, slutter Massa.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Holdet - opdatering efter 1. runde. Alonso: Sejr ikke sandsynligt »