Alonso, ikke Vettels skyld

Midt i al balladen får den tredobbelte tyske verdensmester lidt oprejsning fra en uventet kant nemlig Ferraris Fernando Alonso, som påtager sig skylden for deres sammenstød i Malaysia.

Fernando Alonso gik fra fire til to hjul . Copyright Pirelli

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 13/4 2013 klokken 15:04

Hele fem VM titler repræsenterer de to kombattanter. Trods den utrolige erfaring og kunnen, lykkedes det alligevel de to at støde sammen i første sving under det Malaysiske Grand Prix.

Fernando Alonso kørte sit 200. grand prix Copyright Ferrari Media

Hårdest gik det udover spanieren, som kort efter mistede frontvingen, mens Vettel kunne køre den kontroversielle sejr hjem.

Alonso rettede straks skytset mod Vettel, som han beskyldte for at holde næsten stille i svinget.

Helt uventet trækker han nu den beskyldning tilbage og påtager sig al ansvaret for uheldet.

Alonso til pressemødet inden USAs GP 2012 copyright Ferrari F1

”Det er umuligt, fordi der er 22 biler i de første to sving, og du ved aldrig, hvilke linjer de andre bag dig tager,” udtaler Alonso, for at vise sagen fra Vettels perspektiv.

”Måske er der en på ydersiden af dig, eller hvor de nu måtte være. Du prøver helt sikkert på at være så hurtig som du kan, måske var bane-betingelserne en smule bedre end vores fart.”

”Det var min fejl.”

Teamet satsede på, at Alonso kunne køre frem til det planlagte pitstop med den beskadigede næse, men det blev et dyrt sats for den lynhurtige spanier, hvis forhåbninger til løbet strandede i gruset på løbets kun anden omgang.

At der allerede er 22 point op til den førende Vettel efter kun to løb, får ikke Alonso til at fortryde.

Fernando Alonso og Sebastian Vettel Copyright Ferrari Media

”Nej, overhovedet ikke. Alle har fået to eller tre DNF (Did Not Finish, gennemførte ikke) henover sæsonen gennem de sidste ti år i Formel 1,” sagde Alonso.

”Jeg håber det selvfølgelig ikke, men det sker måske for mig en eller to søndage mere, og det må vi være parate til (at tackle). Hvad de andre angår, så udnytter de om muligt chancen til at score maksimum point.”

Felipe og Fernando Copyright Ferrari

”Vi fortryder kontakten i det første sving. Jeg tror, at selvom vi var stoppet, (for at skifte næsen) så var skaden alligevel sket. Det virkelige problem var kontakten med Vettel.”

”Vi vil prøve at være lidt mere forsigtige, at have en lidt større margin, så sker det forhåbentlig ikke igen.”

Med et stort grin fortalte Alonso, at hans tidligere teamchef og manager Flavio Briatore mener, at Ferrari er den egentlige vinder af Red Bulls interne slagsmål.

Fernando Alonso viser Flavio Briatore, trofæere frem efter løbet i Monaco 2006

”Hvad Flavio siger passer altid, han er en meget dygtig mand, og jeg er enig i alt, hvad han siger,” afsluttede Fernando Alonso.

Er knægten fra Oviedo ved at blive voksen og følsom? Og er det godt for sporten, som vi elsker?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Berger tvivler på Rosberg Vettel: Pole ikke realistisk »