Intern ballade hos McLaren?

McLarens teamchef Martin Whitmarsh har offentligt efterlyst noget mere aggressivitet fra teamets unge håb, Sergio Perez. Det fik han i dag, men det gik ud over teamkollega Jenson Button.

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 21/4 2013 klokken 22:04

Knap har bølgerne lagt sig efter balladen om teamordrer og manglende respekt for disse hos Red Bull, før der måske er optræk til ny ballade i et andet team. De 2 McLaren-kørere Jenson Button og Sergio Perez smider i fællesskab benzin på bålet, så diskussionen om, hvorvidt teamordrer hører hjemme i Formel 1 eller ej, kan blusse op igen.

Sergio Perez. Copyright McLaren Media

Så sent som i sidste uge kunne vi her på siden berette om, hvorledes teamchef Martin Whitmarsh i fuld offentlighed kritiserede 23-årige Sergio Perez for at være for flink i sin tilgang til sporten. Whitmarsh efterlyste mere aggressivitet fra den unge mexikaner, og det kunne tyde på, at Perez har taget kritikken til sig. Dagens løb i Bahrain bød på særdeles aggressiv kørsel fra Perez’ side – desværre gik det ud over teamkollega Jenson Button, og det er den erfarne brite ikke imponeret over.

Jenson Button Australiens GP fredag 2013. Copyright McLaren Group

I et interview med ´Sky Sports´ siger Button: ”Han var for aggressiv, synes jeg. Med 300 km/t forventer du ikke at din teamkammerat kommer op på siden af dig, og at jeres hjul rammer hinanden. Det var noget af en overraskelse, og jeg er sikkert ikke den eneste, som har det på den måde.”

Under dagens løb var der gentagne kampe mellem de 2 kolleger, og der var fysisk kontakt mellem deres racere ved mindst en lejlighed, da Perez med sin frontvinge ramte Buttons højre baghjul. Det lykkedes dog for begge kørere at fuldføre løbet, Perez på P6 og Button på P10.

Jenson Button Japans Grand Prix 2012. Copyright McLaren Group

I kampens hede kunne Button ikke skjule sin frustration over at skulle forsvare sig mod sin teamkollega, og over teamradioen kunne vi alle høre briten kalde Perez for en idiot. Sikkert ikke en melding, som fremmer samarbejdet mellem de to. Om den episode siger Button: ”Jeg udtrykte mig meget klart over radioen, og følelserne fik frit løb. Men jeg ville sige præcis det samme igen.”

Sergio Perez Media day. Copyright McLaren Media

Sergio Perez erkender, at han måske var en anelse for aggressiv, men han mener samtidig, at Buttons kørsel heller ikke var helt stueren. ”Jeg var præcis lige så aggressiv overfor ham, som han var overfor mig. Det var sikkert lidt for meget, og det er noget, som vi skal have talt om,” siger Perez.

McLaren MP 4-28 præsentation. Copyright McLaren Media

Netop McLaren har som team altid brystet sig af ikke at gøre forskel på deres kørere, som altså har frit lejde til at køre race indbyrdes. Mon ikke teamchef Martin Whitmarsh har siddet yderst på sit sæde under store dele af dagens løb i Bahrain?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Løbet LIVE Webber slap billigt »