• Forside

Hvem skal køre for Toyota i 2007?

For Toyotas Formel 1 hold er det ikke resultaterne, der bliver snakket mest om. Det er derimod, hvem der skal køre de to Toyota biler i 2007, og for Toyota må det siges at være købers marked.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/6 2006 klokken 06:06

Efter Fernando Alonso sidste november offentliggjorde, at han skifter til McLaren i 2007, har der været tvivl om, hvem der skal køre ved siden af ham. Kimi Räikkönen og Juan Pablo Montoya vidste begge, at en af dem ikke ville køre for teamet i 2007, og nu tyder meget på, at begge kørere er blevet bedt om at finde andre teams til næste år.

Jacques Villenueve er blomstret op hos BMW Sauber, men han forventes ikke at få forlænget sin kontrakt med det tyske hold. Mark Webbers Williams kontrakt udløber efter denne sæson. Alexander Wurz’s testkørerkontrakt hos Williams er kun gældende for 2006, og Jarno Trulli mener at han bør have en lønforhøjelse, så hans løn kommer op i nærheden af Ralf Schumachers.


Jarno Trulli håber på en lønforhøjelse og en kontraktforlængelse hos Toyota

Ralf Schumacher skulle være sikker hos Toyota i 2007, men det betyder, at direkte fra Formel 1 har vi David Coulthard (som tidligere er blevet sat i forbindelse med Toyota), Jarno Trulli, Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya, Alexander Wurz og Jacques Villenueve som potentielle Toyota kørere. Der er også kørere fra andre serier/klasser som muligvis kunne have interesse, og så er der jo Toyotas tredjekører Ricardo Zonta, som gerne vil have det ene sæde.

Så for Toyota er det virkelig købers marked.