USA sikrer langtidskontrakt

Løbet i USA, der skulle have fundet sted i år, måtte udskydes pga. finansielle problemer, men nu har Bernie Ecclestone og FOM hjulpet projektet den rigtige vej, og det har udmøntet sig i en kontrakt.

FIA Formel 1-flag . Copyright Michael Ewert

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 12/6 2013 klokken 14:06

Det amerikanske GP, der var planlagt til at løbe af stablen i år, fik trukket stikket i 11. time af Bernie Ecclestone og blev udsat til næste år, men organisationen bag GP'et har nu i stedet sikret sig en langtidskontrakt med F1-mogulen.

Organisationen løb under opførelsen af banen ind i økonomiske problemer, samtidig med at de ifølge Bernie Ecclestone ikke overholdt diverse punkter i kontrakten og aftaler med de forskellige teams.

Men dette skulle der nu være styr på, hvilket Ecclestone har belønnet med en kontrakt på ikke mindre end 15 år, efter at have reddet organisationen ud af sit økonomiske stormvejr ved selv at hjælpe med betalingen af gælden.

Løbet er blevet sat til tage imod feltet efter det Canadiske GP næste år.

GPAs ledende direktør og løbspromotor, Leo Hindery Junior, udtaler til planetf1.com: "Amerikas GP ved Port Imperial har været en drøm for mange i sporten i over et årti."

"Vi havde håbet at være klar til juni i år, 2013, men sidste efterår stod det klart, at vi ikke havde den langsigtede finansielle struktur klar, som kunne tilfredsstille F1."

"Vi takker for den tålmodige og uvurderlige støtte fra Bernie Ecclestone og FOM, og vi har nu en langsigtedt aftale, der sikrer løb mange år endnu, og som starter i juni 2014."

Banen i USA løber langs Hudson-floden, og Manhattans skyline vil bære baggrunden. Spændende bliver det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel har forlænget med Red Bull Bottas forlænger gerne med Williams »