Englands GP: 3. frie træning: Rosberg hurtigst

Weekendens sidste frie træningssession druknede ikke i regnvand. Til gengæld svømmede den over med endnu mere kritik af Pirellidækkenes holdbarhed – eller mangel på samme.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 29/6 2013 klokken 12:06

Efter en regnvåd dag i går var banen endelig tørret op til weekendens sidste træningssession i dag på Silverstone. Derfor kunne holdene endelig træne på en bane, der hverken flød over med vand eller bare var fugtig.

Pirellis 2012-dæk

Efter godt et kvarters kørsel eksploderede Sergio Perez’ ene bagdæk med en kort rødflagsperiode til følge. Der har længe været heftige diskussioner omkring Pirellis dæk og ikke mindst deres holdbarhed. Dagens eksplosive episode er ikke den eneste i rækken af fadæser, hvor Pirellidækkene er kommet til kort, og episoden vil uden tvivl sætte ekstra fut i kritikken af dækleverandøren.

Sergio Perez Copyright McLaren Media

Hændelsen betød også at især understellet på Perez’ McLaren racer blev beskadiget, men holdet nåede dog at få gjort bilen køreklar, så Perez igen kunne komme ud på banen. Efter hændelsen udtalte McLaren, at de ikke ved, hvad der var skyld i at dækket gik i stykker, men eftersigende kørte Perez hans linjer som han skulle.

Ikke overraskende fyldte dækepisoden en hel del i transmissionen af dagens frie træning, men nu til sessionens top 10, som blev indtaget af de to Mercedes kørere med 1. og 2. hurtigste tid: Rosberg, Hamilton, Vettel, Webber, Grosjean, Ricciardo, Alonso, Räikkönen, di Resta, Vergne

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Temperaturens betydning for dækkene Englands GP: Kvalifikation. Hamilton på Pole »