Dækproblemer er ikke længere et emne

I forbindelse med Young Driver Testen på engelske Silverstone testede Pirelli sit nye dæk til den sidste del af sæsonen, og det med et positivt resultat.

Felipe Massa . Copyright Pirelli

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/7 2013 klokken 10:07

Vi behøver ikke spole tiden langt tilbage for at kunne huske hvilken rædselsfuld weekend Pirelli havde på selv samme bane, hvor der er blevet testet de seneste dage.

Fire dæk eksploderede i selve GP'et og om fredagen varslede det allerede ilde for den italienske dækfabrikant da det første dæk røg.

Pirelli havde til YDT medbragt et nyt dæk, som efter planen skal anvendes resten af sæsonen. Hjulet er konstrueret efter samme specifikationer fra sidste år, mens gummibelægningen er den som feltet har brugt hidtil i nuværende sæson.

Efter testen var der tilfredshed hos blandt andet Felipe Massa.

"For konstruktionen og sikkerheden er det bedre. Der skete intet her. Der var ingen eksploderinger eller punkteringer som vi så i løbet her (Silverstone red.), og det er det vigtigste", udtaler Massa til autosport.com

Williams' Pastor Maldonado testede også de nye dæk og udtaler, at det har givet feltet vished omkring at skulle bruge dækkene på højhastighedsbanerne Spa og Monza.

"Vi er nødt til at gå all-in og tro på Pirelli nu. De har løst problemet, som de vidste hvor var og her har vi ikke oplevet noget", slutter venezuelaneren.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Silverstone YDT dag 3 – Vettel hurtigst Marco brød forbandelsen »