Løse hjul giver 10-placeringer i straf

Under team chefernes møde i dag blev det meddelt, at der kommer til at være en fast straf for løsrevne hjul, som det netop skete for Mark Webber under Tysklands Grand Prix. Straffen ser ud til at blive på 10 placeringer.

Red Bull-mekanikere klar til pitstop . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 25/7 2013 klokken 22:07

Vi husker nok alle uheldet for nogle uger siden, hvor Mark Webbers hjul ramte en kameramand, som måtte en tur på hospitalet med flere (heldigvis ikke fatale) skader.

Mark Webber. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Red Bull fik en straf på 30.000 euro for hændelsen, hvilket mange fandt let sluppet i forhold til tidligere episoder med løsrevne hjul.

FIA har derfor haft en snak angående mulige straffe, hvor blandt andet en mindstetid for pitstop har været oppe at vende. Dette forslag skulle dog være blevet afvist af alle, jævnfør autosport.

Fernando Alonso på Hungaroring før dækket faldt af

Ifølge samme kilde er det blevet meddelt team cheferne i dag, at en 10-placeringsstraf vil være i vente for de teams, der giver deres biler fri med løse hjul under deres pitstops.

Straffen er dog ikke officielt trådt i kraft endnu, hvorfor de ikke gælder, hvis fx Alonso skulle tabe et hjul på Hungaroring som for 4 år siden.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli annoncerer dækcompounds Ungarns GP: 1. frie træning: Vettel hurtigst »