Anmeldelse: MAGnificent

I forbindelse med Jan Magnussens 40 årsfødselsdag blev der udsendt en ny bog omkring vores danske racerkører Jan Magnussen. Bogen er en slags billedbog og viser med billeder og tekst alle de køretøjer, som Big Mag har kørt i sin 30 årige karriere.

Bogen Magnificent . Copyright Finsens Forlag

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/8 2013 klokken 09:08

Jan Magnussen fyldte 40 i starten af juli og i den forbindelse satte Jan Kaiser og Nils Finderup sig ned for at lave en slags opfølgning til bogen ’En fiaskos perfekte liv’ fra 2010 omkring Danmarks mest erfarne Formel 1-kører. Det er der kommet en flot billedbog på næsten 200 sider ud af.

Corvette på Sebring Copyright Finsens Forlag

Bogen indeholder billeder fra hele Jans karriere, og de to forfattere har gjort meget for at finde billeder, inklusiv de mere sjældne af slagsen, så der bl.a. er billeder fra Jans ChampCarløb fra 1996 og 1999, et billede fra Jans F3000-test og den Maserati MC12 som Jan skulle have kørt i det japanske SuperGT-mesterskab.

Godt nok siger man, at et billede siger mere end 1000 ord, men man har alligevel krydret de enkelte kapitler med kommentarer fra Jan Magnussen og den ligefremhed Jan har, gør at man næsten føler han står og taler direkte til en.

Der er billeder fra starten af karrieren, da den unge purk kørte gokart i viadukten til den første test i DTM, Porsche Super Cup-debuten på Hockenheim i 1998 til tiden hos Panoz og Corvette-æraen, som stadig er i gang. Ind imellem disse er der billeder af alle de mange andre biler Jan har kørt, og jeg vil blive overrasket, hvis der ikke er mindst to biler du ikke vidste han havde kørt.

1999 ChampCar
Copyright Finsens Forlag


Bogen er delt op i kapitlerne:
- Gokart
- Små formelbiler
- Store formelbiler
- Den sidste F1-tango
- Store standardvogne
- Historiske biler
- Prototyper
- Små standardvogne
- Superbiler
- GT-biler
- Kevin Magnussen

Specielt kapitlet ’Den sidste F1-tango’ overrasker nok mange, og jeg måtte helt tilbage på den mørke side af min hjerne for at erindre, at jeg faktisk havde læst at iSport havde lagt en billet ind på at komme i Formel 1 dengang Max Mosley kæmpede forgæves for sit budgetloft.

Kapitlet om Kevin Magnussen handler naturligvis om sønnen, men også om hvordan det er at være væk fra sin søn på hans mærkedage. Kapitlet er krydret med billeder fra Kevins foreløbige karriere inklusiv et billede af den allerførste Formel 1-test på Silverstone, hvor fotograf Poul Majgaard foreviger debuten i en McLaren MP 4-13. Naturligvis er der billeder fra YDT-testen på Abu Dhabi sidste år.

Bogen udkom sidst i juni måned, og på grund af produktionstid, så mangler der billeder fra dette års Le Mans, den efterfølgende NASCAR-test og den seneste sejr i Royal Pro/Am ved dette års Copenhagen Historic Grand Prix.

1994 Jan og Kevin Copyright Finsens Forlag

Der mangler også billede af Kevin Magnussen, der kører McLarens MP 4-28 til hurtigste omgang på Silverstone i dette års ungdomstest, men det siger selv at man ikke kan få alt med for bogen skal udkomme på et tidspunkt.

Er man fan af Jan Magnussen, så er denne bog et must. Billederne er flotte og der er nok ikke mange danske kørere, der har kørt lige så mange forskellige køretøjer som Jan, og man er underholdt mens man bladrer bogen igennem og kigger på de flotte billeder der er i bogen. Så nye er billederne, at der er billeder fra årets første DTC-løb, hvor Jan kom med sit eget hold og vandt.

Magnificent
Forfattere: Nils Finderup og Jan Kaiser
Udgives 4. juli 2013
200 sider m. 210 fotos
Pris 349 kr.
Kan fås gennem alle landets boghandlere

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez: Det kunne være bedre! Sutil alt eller intet »