Italiens GP: 2. frie træning: Vettel hurtigst

Efter en formiddagssession, som gav grund til optimisme omkring den fortsatte spænding i VM, var det business as usual i eftermiddagens 2. træningssession. Sebastian Vettel var i en klasse for sig.

Sebastian Vettel Ungarns GP 2013 Red Bull Media . Copyright Red Bull Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 6/9 2013 klokken 19:09

Hvor både Mercedes og Ferrari var i stand til at holde Vettel bag sig i den 1. frie træning, blev tingene sat på plads i eftermiddags-sessionen. Sebastian Vettel var flyvende og var over et halvt sekund hurtigere end manden på 2. pladsen – som var teamkammeraten Mark Webber. Red Bull ser endnu engang uhyggeligt stærke ud.

Mark Webber. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Vettel rundede den legendariske bane i 1.24.453, altså mere et sekund hurtigere end Hamiltons hurtigste tid fra formiddagens træning. Her skal det retfærdigvis siges, at alle kørere benyttede sig af de hårde dæk i formiddagens træning, mens en del teams, heriblandt Red Bull, fandt medium-dækket frem fra lastbilen i denne 2. træning.

Kimi foran Romain. Copyright Lotus GP

Best of the rest blev de 2 Lotus-kørere, som satte præcis den samme omgangstid på 1.25.116. Räikkönen var i en E21 med en længere akselafstand end normalt, men ud fra tiderne at dømme har det ikke gjort den store forskel.

På de følgende pladser finder vi Fernando Alonso, Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

McLaren kunne ikke helt følge op på de fine takter fra formiddagens session, hvor man satte racerne på P6 og P7. Denne gang måtte man se sig henvist til P9 og P10. Efter formiddagens session blev Jenson Button i øvrigt mistænkt for at have brugt sin DRS ulovligt, men ifølge McLaren var der tale om en defekt i DFS-systemet. Der vil derfor ikke blive uddelt en straf til teamet.

Debutanten James Calado måtte overlade Force India-raceren til dens retmæssige ejermand, Adrian Sutil, som kørte i 13. hurtigste tid. Bag Sutil finder vi både begge Toro Rosso-kørere og begge Willimas-kørere, som således ikke kunne følge op på den fine præstation i formiddags, hvor Maldonado var 9. hurtigst.

Adrian Sutil. Copyright Sahara Force India

Bortset fra Vettels opvisning i front, var tiderne igen ganske tætte. Således er der mindre end 1 sekund mellem Webber på P2 og Sutil på P13.

Sessionen var generelt præget af en række mindre afkørsler. Både i Lesmo-kurverne, i Parabolica og i den første chikane efter start/mål var en række biler udenfor asfalten. Blandt dem som fandt det vanskeligt at holde raceren på det sorte underlag, var også så prominente navne som Alonso og Hamilton. Der skete dog ikke den store skade på materiellet i nogen af tilfældene.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP: 1. frie træning: Hamilton hurtigst Italiens GP: 3. frie træning: Vettel hurtigst »