Dansk dramatik i WSR

Det har været en meget begivenhedsrig weekend i World Series by Renault – ikke mindst for de to danske kørere Kevin Magnussen og Marco Sørensen.

Marco Sørensen og Kevin Magnussen . Copyright Renault Sport

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 29/9 2013 klokken 17:09

Set med rød/hvide danskerøjne er der både gode og dårlige nyheder fra Formel 1-rugekassen World Series by Renault.

Vi lægger ud med de halvdårlige nyheder. Kevin Magnussens sejr i går på den franske Paul Ricard-bane blev senere på dagen annulleret, fordi hans Dams-racer åbenbart ikke levede op til Renaults tekniske krav.

Reglementovertrædelsen handler efter sigende om en grunder under bemalingen på bagvingen. Efterfølgende valgte Dams-teamet at appellere beslutningen, og vi må derfor vente med at finde ud af, hvad overtrædelsen reelt set får af konsekvenser.

Stoffel Vandoorne og Kevin Magnussen Copyright Renault Sport

Med diskvalifikationen mistede Kevin Magnussen 25 point, hvilket betød at han ikke længere havde et lige så stort forspring ned til Stoffel Vandoorne på andenpladsen i den samlede VM-stilling.

Det ændrede danskeren dog på i dag, da han endnu engang kunne træde op på sejrsskamlen som vinder af weekendens andet løb – denne gang med en lovlig vinge på sin Dams-racer. Samtidig udgik Stoffel Vandoorne fra dagens løb, og fik derfor ikke flere point med sig fra denne løbsweekend. Det betyder at Vandoorne stadigvæk har sine 181 point i den samlede stilling, mens Little-Mag kan rejse fra Frankrig med 224 point i bagagen.

Marco Sørensen Copyright Renault Sport

Så overordnet set har det alligevel ikke været en hel skidt weekend for Kevin Magnussen. Det samme gør sig gældende for den anden unge, danske racerkører i World Series by Renault. I stedet for at rejse hjem til Danmark bliver Marco Sørensen i Frankrig, hvor han i morgen får lov til at sætte sig ned i Lotus’ Formel 1 racer.

Samtidig har Lotus meldt ud, at de (ind til videre) har indstillet jagten på at finde en ny kører til teamet. Om de vælger at ansætte en af de eksisterende Formel 1 kørere, eller om de i stedet satser på en ung rookie (a.k.a. Marco Sørensen) skal blive spændende at følge med i.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Slut med skiftende hjelmbemalinger? 7 år siden »