Japans GP: 2. frie træning. Vettel hurtigst

1. frie træning stod i Mercedes’ navn, men det ville de to Red Bull kørere ikke lade gentage sig i den anden. En træning der endnu engang var præget af uheld.

Sebastian Vettel og Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/10 2013 klokken 09:10

Sebastian Vettel var under anden frie træning i kontrol.
Han satte bedste tid og viste endnu engang, at han i sin jagt på sit 4. verdensmesterskab ikke overlader noget til tilfældighederne og selv vil holde fast i initiativet.

Vettels tid var ikke vildt meget hurtigere end den næsthurtigste på Suzuka-banen, Mark Webber i den anden Red Bull, da han kun var små 17 hundrededele sekund hurtigere, men ned til Nico Rosberg, som blev noteret for den 3. hurtigste tid, var der respektable 26 hundrededele.

Kimi Räikkönen satte dagens 4. hurtigste tid men endte træningen i gruset efter en oversatsning. Kimis tid var 35 hundrededele langsommere end Vettels. Grosjean på plads 5 var noget længere nede, med en tid der var 56 hundrededele efter Vettels.

Første træning viste, at Lewis Hamilton vil gøre alt, hvad han kan for at udskyde Vettels verdensmesterskab, men anden træning viste ikke samme form, og briten måtte nøjes med at se sig selv nede som nummer 6, da træningen sluttede.

For Ferrari var det igen Felipe Massa, der var den hurtigste af de to, da han satte sin Ferrari ind som nummer 8, mens Alonso rodede rundt nede som nummer 10, hele 1.2 sekund langsommere end Vettel.

Action sørgede Maldonado, Perez og Räikkönen for, da de tre kørte galt, dog ikke på samme tid.

Maldonado satte sin Williams dybt i gruset i sving 2. Perez spandt i Spoon svinget og røg sidelens ind i barrieren. Räikkönen spandt ind i Dunlop svinget med høj fart, men undgik barrieren, dog endte han i gruset efter kun 17 omgange.

Alonso, som langt fra er tilfreds med sin bil, spandt også i et af sine forsøg på at få det optimale ud af medium dækkene, men spanieren slap uden skader.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: 1. frie træning. Hamilton hurtigst BREAKING NEWS: Maria de Villota død »