Renault overhaler Ferrari

Mark Webbers pole i det japanske grand prix var ikke bare endnu en pole til Red Bull Racing. For Renault var det en sejr for netop denne pole gjorde Renault til den motorleverandør, der har startet forrest flest gange.

Mark Webber Belgiens GP 2013 . Copyright Red Bull Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/10 2013 klokken 03:10

Ferrari blev i Koreas grand prix tangeret af Renault, da Sebastian Vettel bragte sin Red Bull på pole. I går overhalede Renault den stejlende hingst, da de med australske Mark Webber kørte pole nummer 209 hjem som motorleverandør. En mere end Ferrari.

Mark Webber sikrede Renault den pole, der overgik Ferrari.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


I forhold til pole kontra deltagende grand prixer, så overhalede Renault for lang tid siden de andre nuværende motorleverandører. 40% af de deltagende løb har det franske mærke startet forrest. Ferrari der har en del flere grand prix på bagen er kun startet forrest de 23% af løbene, imens Mercedes ligger på 28%.

Sebastian Vettel står bag langt største delen af de mange poles. Hele 20% af Renaults pole position står der Vettel på, men endnu mere imponerende var 2011, hvor der kun i et enkelt grand prix ikke var en Renault allerforrest.

Sebastian Vettel står bag langt størstedelen af Renaults poles.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Renaults første pole kom i Sydafrikas grand prix 1979, og blev sat af franskmanden Jean-Pierre Jabouille. For lige at understrege Renaults dominans, så var Renaults pole dominans på næsten 80% i mellem 1992 og 1997.

Et er poles, en anden er sejre. Renault har alle muligheder for at tilføje endnu en sejr til deres lange sejrsrække i dag, og sandsynligvis endnu et kørermesterskab til deres cv.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: Kalifikationen: Webber på pole Japans GP: Løbet - Vettel sikrer sig ikke titlen »