• Forside

Femte pole i streg til Alonso

For anden gang i år er det en ren Renault-front, som vil pryde gridden, når Canadas Grand Prix går i gang i morgen, og for femte gang i træk er det med Fernando Alonso i pole position.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 25/6 2006 klokken 00:06

Selvom man skal tilbage til 2003 for sidst at finde en Renault-racer, der gennemførte løbet på Gilles Villeneuve Banen i Montréal, så må det alligevel være svært ikke at være optimistisk i Renault-lejren: Fernando Alonso i pole med Giancarlo Fisichella ved siden af sig.

Ved at starte forrest for femte gang i streg nærmer Alonso sig Ayrton Sennas rekord med otte poles i streg – en rekord, der blev startet i 1988-sæsonen og afsluttet i 1989. Flest poles i én sæson står Alain Prost for med syv.

Her følger reaktionerne fra de to kørere oven på kvalifikationen:


Giancarlo Fisichella og Fernando Alonso fejrer kvalen i Canada 2006

Fernando Alonso (Pole, 1:14.942):

"Fem pole positions i træk er noget, jeg aldrig har oplevet, og det er en fantastisk følelse. Konkurrencen mellem mig self, Fisico og Räikkönen har været meget tæt hele weekenden, og det var sådan det viste sig at være i kvalifikationen denne eftermiddag.

Bilen har føltes meget god fra den første omgang, vi kørte om fredagen, og vi har kun været nød til at tune den for at tilpasse os til de ændrende vejforhold. Vi blev nød til at køre mod slutningen i kvalifikationen, da banen blev forbedret hele tiden, og dette resultat var perfekt.

At have en ren Renault række i front ved det niende løb viser, hvor hårdt hele holdet for tiden presser på for at udvikle bilen, og de kan være stolt af det arbejde de gør. Nu bliver vi nød til at afslutte jobbet i morgen."


Giancarlo Fisichella

Giancarlo Fisichella (2. position, 1:15.178):

"Jeg var virkelig tilfreds med præstationen i dag – det er fantastisk at have en Renault 1-2 i kvalifikationen. Jeg lavede en ændring på bilen lige inden min sidste flyvende omgang for at tilføje en smule mere forvinge, og efter det føltes balancen meget god.

Nu må vi se, hvad løbet i morgen bringer, men jeg ved, vi har en god strategi og den perfekte startplacering. Vi har en stor chance for at vinde løbet, og måske vil vi også kræve en 1-2 afgørelse."


Fernando Alonso synes umulig at stoppe for tiden.