Renault: vi advarede jer

I den seneste tid er der blevet talt vidt og bredt om Formel 1 kørernes højde og ikke mindst drøjde, men ifølge Renault blev kørerne advaret om næste års vægtregler for længe siden.

Årets første klassebillede . Copyright Sahara Force India

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 23/10 2013 klokken 21:10

Der kommer til at ske mange ændringer i Formel 1-regulativerne til næste sæson. En af de ny regelændringer handler om bilernes (og dermed også kørernes) vægt.

Som det er i dag, må bil plus kører ikke veje mindre end 642 kg. Denne mindstevægt stiger næste år til 690 kg som følge af indførelsen af de nye og tungere V6 turbo motorer, men de ekstra 48 kg vil næppe komme kørerne tilgode. Derfor er mange i Formel 1-land blevet nervøse for, om de nye regler kommer til at koste dyrt for de højere og dermed også tungere kørere i feltet. Hvis holdene ikke når deres målsætning om en minimum vægtgrænse på deres 2014-biler, kan det meget vel betyde, at tungere kørere vil være en ulempe.

Nu er det dog kommet frem, at kørerne øjensynligt blev advaret om de mulige vægtproblemer for flere måneder siden. Det er i hvert fald, hvad Renault F1’s viceadministrerende direktør Rob White hævder. Ifølge Rob White gjorde Renault kørerne opmærksomme på de vanskeligheder, som de nye regler kan medføre, for længe siden, men eftersigende mente kørerne dengang ikke, at det ville blive et problem.

I kan læse mere om den varme vægt-kartoffel her.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Speciel hjelm til Alonso i Indien Paul di Resta går efter top ti »