Er Formel 1 en sport?

Det store spørgsmål om Formel 1 er en sport, er ved at blive besvaret i en indisk domstol. Det handler om skatteunddragelse eller rettere skattefritagelse, og har været et problem siden det første grand prix i 2011. Svaret kan betyde en aflysning af weekendens løb.

Kingfisher-pigerne . Copyright Sahara Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/10 2013 klokken 14:10

Copyright Lotus GP

Det er Amit Kumar, der har bragt sagen for den indiske Højesteret, der fredag morgen vil tage stilling til, om Grand Prixet kan gennemføres på grund af manglende skatteindbetalinger eller ej.

Det drejer sig om, at en domstol i 2011 vurderede Formel 1 som et underholdningsarrangement fremfor en sportsbegivenhed. Forskellen er, at der skal lægges skat til underholdning, ikke til en sportsbegivenhed. I 2011 og 2012 er der ikke blevet betalt skat af billetterne.

Det er der i 2013, men de indiske arrangører frygter ikke, at det vil få nogen indflydelse på afviklingen af det indiske grand prix.

Vijay Mallya med Karun Chandhoks far, Vicky Chandhok i midten, samt en repræsentant for Whyte & Mackay ved et arrangement i Monaco. Copyrigt Force India

Vicky Chandhok, formanden for det indiske automobilsportsforbund, udtaler til Autosport:

”Man finder altid en mærkelig person, der vil forsøge at stoppe en sportsbegivenhed – om det er cricket eller noget andet.”

”Det er sket før, og det er der intet nyt i i det her land.”

”Vi er verdens største demokrati, og at udfylde en klage i offentlighedens interessere i enhver retssal er muligt.”

”Men retssalene er kun et system, og dommerne ser ikke mildt på, at en sportsbegivenhed bliver stoppet, specielt aftenen før arrangementets begyndelse.”

”Jeg personligt tror ikke, det vil få nogen indflydelse på begivenheden overhovedet.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa til Williams tager til Indiens GP: 1. frie træning. Vettel hurtigst »