Abu Dhabi GP, løbsresumé: Dominerende Vettel

Mark Webber tog forud for Abu Dhabis GP en usædvanlig pole position og trådte for en stund ud af Sebastian Vettels skygge. Kimi Raikkonen blev diskvalificeret efter lørdagens kvalifikation og måtte derfor starte bagest, mens Nico Hülkenberg kvalificerede sin Sauber på en fornem fjerdeplads.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/11 2013 klokken 15:11

Sebastian Vettel smuttede fra starten forbi Mark Webber, mens Nico Rosberg og Lewis Hamilton også pressede på og Rosberg profiterede og snuppede andenpladsen. Et gult flag kort efter starten viste sig at være Kimi Raikkonen og hans løb var allerede slut, næsten inden det var startet.

Alonso avancerede samtidig tre pladser og lignede en mand der ville fremad, mens Grosjean hårdnakket forsvarede sin fjerdeplads, som oprindeligt tilhørte Hülkenberg. Tyskeren var efter starten faldet tilbage til sjettepladsen.
Jenson Buttons problemfyldte weekend så umiddelbart ikke bedre ud, da han efter få omgange rapporterede om problemer.

Sebastian Vettel udbyggede stille og roligt sit forspring som vi kender det fra de tidligere løb. Samtidig viste en replay, at Raikkonen ødelagde sit højre hjulophæng i et sammenstød med en Caterham i første sving.

Det var en del spekulationer om dækstrategi og holdbarhed. Williams’ Pastor Maldonado og McLarens Sergio Perez pittede allerede på omgang seks og syv.
Derfra blev pit-vinduet stille og roligt aktiveret og feltet kørte nu ind i fase to af løbet og dermed de længere stints, hvor holdbarheden på dækkene var den dominerende faktor.

Kamerarene fangede Kimi Raikkonen på vej væk fra banen og sandsynligvis på vej mod lufthaven, efter en weekend der på det nærmeste bestod mere af interviews om manglende løn for hele sæsonen og kontroverserne i Indien, end selve løbet i dag.

Endnu engang styrede Vettel resten af feltet som et dukketeater. Han trak i trådene som det passede ham og hentede masser af tid ud af konkurrenterne.

Kampene i midten af løbet blev udkæmpet i slutningen af top ti i feltet. Sutil, Hamilton og Massa kæmpede indbyrdes over nogle omgange, indtil Massa udnyttede deres kamp og sneg sin indenom Hamilton efter den anden DRS-zone. Samtidig meddelte Hamilton til garagen, at grippet på bilen forsvandt.
Omgangen efter kørte Massa også forbi Sutil og bragte sig op som nummer fem. Derfra var der omtrent 15 sekunder op til Grosjean i Lotus.

På omgang 28 blev der lagt op til at løbets stewards skulle i arbejde, da Sergio Perez nær havde påkørt Nico Hülkeberg i pitten, da manden hos Sauber lod tyskeren komme ud lige foran mexicaneren.
Som følge af Suber’s løsladelse af Nico Hülkenberg modtog tyskeren en drive-through straf.
Samtidig blev der meldt ud, at episoden mellem Sutil og Maldonado ville blive efterforsket.

At Sebastian Vettel er alle overlegen blev tydeligt demonstreret af, at han kunne tillade sig at pitte en ekstra gang for friske dæk, og stadig komme ud i føring efter at de reelle pitstops var blevet afviklet.

10 omgange før mål dykkede Alonso i pit og da han kom ud lå han side og side med Jean-Eric Vergne i Torro Rosso, der på det nærmeste ramlede sammen og kunne have taget hinanden ud af løbet.
Endnu en opgave til løbets stewards, der skulle bedømme om Alonso overskred banegrænsen under overhalingen af Vergne. Det så dog umiddelbart ikke ud til at have påvirket de to kørere.

Alonso profiterede på de sidste fem omgange af sit skifte til de bløde dæk, og kørte først Hamilton op og dernæst Di Resta og sluttede løbet som nummer fem.

Således sluttede det oplyste løb i Abu Dhabi, men en dominerende Vettel og en Kimi Raikkonen der på ingen måde fik knyttet bedre bånd med Lotus teamet. Rygterne vil vide at finnen er tæt på at udeblive fra de resterende løb i sæsonen, hvis ikke der findes en løsning på problemerne med lønudbetalingen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Løbet LIVE Lotus tror på Räikkönen resten af sæsonen »