• Forside

Teamchefer er ikke enige med Bernie

Bernie Ecclestone har udtalt, at Formel 1 ikke behøver USA i kalenderen. Seertallene er lave, supporten er mangelfuld og så var der lige katastrofeløbet sidste år, hvor kun seks ud af 20 biler deltog i søndagens løb.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/6 2006 klokken 06:06

Flere teamchefer er dog ikke enige med Bernie Ecclestone. De vil ikke bare beholde løbet på Indianapolis. De vil have udvidet kalenderen med endnu et amerikansk løb. ’Talk is cheap’ siger man, og ordene kommer lige op til årets Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway.


Den berømte Brickyard Strip

BMW Motorsport chef Mario Theissen opfordrer FIA til at få endnu et amerikansk Grand Prix. Mario Theissen bliver bakket op af Ferrari teamchef Jean Todt, som siger

”Vi kan godt lide at køre i USA. Alene det at USA er vores største marked – en tredjedel af vores biler bliver solgt her, så for synligheden af Ferrari og for Formel 1 så er det vigtigt for os at køre her.”

Mercedes Motorsportchef Norbert Haug er enige med de to andre teamchefer, og han så gerne oprettelsen af det amerikanske hold, som der plejer at komme rygter om på denne tid af året.

”Jeg ville elske at have et amerikansk team – Hvis nu vi kunne overbevise en mand som Roger Penske (den mest magtfulde teamchef i USA). Selvfølgelig vil det være fantastisk at have et canadisk team, men det skulle gribes strategisk an.”


Starten 2004 USA

”Jeg tror vi har behov for at udfordre mere af America i fremtiden. Mit ønske for fremtiden kunne være et amerikansk team med amerikanske kørere, med en amerikansk motorleverandør. Det ville være stort.”

RELATEREDE NYHEDER