Kevin: Tiderne er ikke vigtige

Kevin Magnussen brillerede i sin debut bag rattet på MP4-29, men sædvanen tro tager den unge dansker situationen med ro. Han siger selv, at pålidelighed og antallet af omgange er vigtigere end tiderne.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 30/1 2014 klokken 21:01

Kevin Magnussen har indtil videre indfriet alle forventninger. Vi er mange, som håber og tror, at den unge dansker er fuldt ud i stand til at gøre sig gældende i Formel 1 allerede i år, og i dag kom han for første gang bag rattet på sin nye McLaren-racer, MP4-29. Det klarede han til bravour, for da dagen var omme, var Kevins navn at finde allerøverst på tidstabellen foran så prominente navne som Hamilton, Button og Alonso.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Kevin fik på trods af enkelte afbrydelser tilbagelagt ikke mindre end 52 omgange, og netop de mange omgange lægger han selv mere vægt på end de hurtige tider.

”Jeg kigger ikke så meget på omgangstiderne. Jeg er rigtig glad for, at vi endte øverst, men jeg er især glad for, at vi fik kørt så mange omgange, og også at Jenson fik kørt en masse. Racerens pålidelighed har været meget bedre, end vi forventede, og det kan vi kun håbe vil fortsætte. Det er ikke sikkert, at det fortsætter sådan, men vi må bare fortsætte med at lære om bilen og få et indtryk af, i hvilken retning vi skal arbejde herfra.”

”I øjeblikket er det langt vigtigere at få tilbagelagt en masse kilometer end at fokusere på farten. Vi skal have identificeret, hvor der potentielt kan være nogle problemer med bilen, men indtil videre er jeg rigtig glad for, hvordan tingene ser ud.”

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Kevin indrømmer, at han var ganske nervøs forud for sin officielle debut for teamet, men siger samtidig, at han følte sig så klar, som han på nogen måde kunne blive.

”Jeg havde sommerfugle i maven, og jeg havde svært ved at sove i nat. Jeg var rigtig spændt, jeg er jo rookie, men jeg tror, at alle er spændte. Det er nye biler, det er en ny sæson, og det er en kæmpe chance for mig. Det har været en stor dag for mig, den første dag som Formel 1-kører.”

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Til sidst i interviewet indrømmer Kevin, at et af hans fars råd spillede en rolle under dagens testarbejde. ”Han sagde engang: ”Enten giver du fuld gas, eller også giver du slet ikke gas,” og det holder egentlig meget godt. Det var ikke alt-eller-intet omgange i dag, men vi pressede på. Vi er på jagt efter brugbare data, og jeg er ivrig efter at lære bilen at kende, så der skal presses på.”

Efter planen kommer Kevin bag rattet igen i morgen, og mon ikke han til den tid indtager banen med en kæmpestor portion selvtillid?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jerez test dag 3 - Så du Kevin? Michael Schumacher vækkes nu »