Opdaterede dæk - Pirelli godt tilfreds

Efter en ”eksplosiv” 2013-sæson for Pirelli, som har leveret dækkene i Formel 1 siden 2011, er der nu gode nyheder. De kan nu se frem til en meget bedre sæson i 2014.

Pirellifolk i arbejde . Copyright Pirelli

Af: Nicolai Hald Jepsen (nhj@bmf1.dk) d. 24/2 2014 klokken 17:02

Pirelli har i de to tests, der allerede har været afholdt, leveret langt bedre end sidste år. Til det tyske motormagasin “Auto und Motor” udtaler Paul Hembery følgende: ”Som et perfekt resultat ser vi ingen eksplosioner, og endda også færre gummiklumper rundt om på banen, så ud fra det kan vi allerede nu konkludere, at dækkene vil kunne holde længere denne sæson.”

Han fortsætter: ”Nu hvor vi har opnået nogle store mål med hensyn til vores udvikling, vil vi satse på, at man kan tage et 2 stops løb i Bahrain, hvorimod det sidste år lød på et 3-4 stops løb.”

Skal vi vælge et Pirellidæk?

Flere eksperter udtalte, at de frygtede, at Pirelli lavede fejlene med vilje i sidste sæson for at tilføre det hele en øget spænding. Pirelli har nu, efter deres egen mening, givet deres modsvar med dette fantastiske nye dæk formet til den nye sæson.

Alt har dog ikke været en succes, for Nico Rosberg havde en dækfejl under en lukket Pirellitest i Bahrain tidligere på året. Hertil udtalte Pirelli hurtigt, at ”Denne dæk-type vil få en anden blanding inden sæsonstart.” Under testen deltog Ferrari, Red Bull og Toro Rosso i øvrigt også.

Pirellifolk i arbejde

Herunder er blot et lille tilbageblik på mange af dæk-fejlene, der opstod i 2013.

Under det britiske Grand Prix oplevede Pérez, Alonso, Hamilton, Gutierrez, Vergne og Massa alle dæk-fejl, mere eller mindre alvorlige.

Under det belgiske Grand Prix oplevede Vettel og Alonso også dækfejl i anden træning.

Under det koreanske Grand Prix oplevede Pérez igen dækfejl, denne gang dog mere eller mindre selvforskyldt, da dækket bristede under presset efter en alvorlig bremsefejl.

Allerede efter det belgiske Grand Prix var Michelin ude og nævne, at de måske ville gå ind i sporten igen i 2014, dette blev dog ikke til noget.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin i biografen Russisk grand prix skal køres om natten »