Hold øje med: De nye motorer

Ventetiden er ovre, og nu er vi endelig kommet igang med F1 sæsonen 2014. Første emne er en smule bredt, men ikke desto mindre meget relevant. Velkommen til Hold øje med.

Mercedes V6 turbomotor . Copyright Daimler Benz

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 15/3 2014 klokken 07:03

Sidste år beskæftigede vi os med tre sving på Albert Park, og vi ville øjensynligt gøre noget i samme stil, hvis ikke det var fordi, at årets regelændringer er de mest massive i Formel 1 sportens historie.

Det spændende i første løb i denne sæson bliver at se, hvor godt teamsene står, når det er fuldt alvor på søndag. Der er kørt tusindvis af kilometer af løbssimulering, men ingen ved reelt, hvordan det hele fungerer, når 21 andre kørere på samme tid giver den gas.

Nogle mener, at samtlige biler udgår. Andre mener, at de nok skal klare det. Det er nu vi får at se, hvem der virkelig har læst lektien og været bedst til at skabe en motor, der tager hensyn til både kraft, benzin og køling. Hvis ikke de tre elementer spiller sammen, ja så kan man godt vinke farvel til det ternede flag.

Vi står foran kvalifikationen og skal for første gange se bilerne blive presset. Hvem er den mest pålidelige motorleverandør, hvilken kører kender sin bil bedst?

Husk at holde øje med overstående, for det kan give rigeligt action i sig selv.

/fl

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Kvalifikation: Hamilton på pole Kevin Magnussen frifundet »