Drømmedebut fra Kevin

21-årige Kevin Magnussen skrev sig her til morgen ind i historiebøgerne, da han som den første dansker nogensinde kørte sig på podiet i et Formel 1 Grand Prix. Vi bøjer os i støvet.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 16/3 2014 klokken 11:03

Vi vidste det jo godt, alle os som følger med i international motorsport: Kevin Magnussen har, hvad der skal til for at begå sig i toppen af poppen. Alligevel sidder vi nu og må knibe os selv lidt i armen, for det, som den unge dansker præsterede her til morgen i Melbourne, var intet mindre end fabelagtigt. Kevin udviste en modenhed og en coolness, som man normalt kun finder hos langt mere erfarne kørere, og alt tyder på, at vi er vidner til starten på noget rigtig stort.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Allerede under de 3 pre-season tests var der meget, der tydede på, at noget stort kunne være under opsejling, og selv om vi alle forsøgte at holde benene på jorden, var det i perioder ganske svært at bevare pessimismen. Kevin var stabil, hurtig og arbejdede godt sammen med resten af teamet. Alt i alt så det ud til, at teamet fik en rigtig god optakt til sæsonstarten i Australien. Farten var måske ikke helt på højde med sølvpilene fra Mercedes, men det så bestemt lovende ud, og teamets officielle udmeldinger var fulde af lovord om Kevins indsats og målrettethed.


Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

I fredags blev det så alvor, da den første officielle træning i Melbourne blev skudt i gang. Mønsteret fra pre-season gentog sig i store træk, med Mercedes som de hurtigste og Ferrari, McLaren, Williams og Red Bull i forfølgernes rolle. På dette stadie var det imidlertid stadig svært at vide præcist, hvor meget der skulle lægges i tiderne; hvem tester hvad, hvem holder lidt igen for ikke at vise deres fulde potentiale osv. Vi ventede derfor med spænding på lørdagens kvalifikation, for her er der ingen grund til at holde noget tilbage. Her er det bare at åbne op for posen og give den gas.

Endelig blev det lørdag morgen, og kvalifikationen kunne begynde. Tunge skyer lå over Albert Park i Melbourne, og vejrudsigten lød på risiko for byger. Hvor stor betydning ville vejret få for de endelige startplaceringer? Og ville Kevin kunne stå for presset, hvis vejret også blev en faktor?

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Svaret var ja. Vejret BLEV en faktor, for det blev en kvalifikation med skiftende regn- og tørvejr. Q1 startede i tørvejr og med en knastør bane, men det varede ikke længe, før regnen kom og gjorde det svært for de 22 aktører. Flere af de mere erfarne kørere blev ofre for vejrguderne, men Kevin formåede at holde hovedet koldt og kvalificere sig på en sensationel 4. plads. Undervejs var det meget tæt på at gå galt, da racerens bagende skred ud på den glatte bane med godt 240 km/t, men en lynhurtig reaktion fra Kevins side fik bilen tilbage på ret kurs.

Her til morgen skulle både materiel og Kevins nerver og evner så stå sin ultimative prøve. Kevin skulle starte løbet fra P4 med så prominente navne som Hamilton, Rosberg, Ricciardo og Alonso omkring sig. Vi sad med krydsede fingre og bad til, at han kunne holde sig ude af eventuelle skærmydsler i de første 2-3 sving, som ofte har krævet sine ofre i Melbourne. Ville han komme ordentligt fra start?

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Da de røde lamper slukkede, skød Kevin frem. Han kom rigtig godt afsted fra stregen, og var hurtigt oppe på siden af Ricciardo. Desværre fik han tilsyneladende givet lidt for meget gas, for et voldsomt slag med bagenden var lige ved at sende raceren sidelæns af banen allerede på vej mod første sving. Kevin fik dog kontrol over raceren igen og fik stabiliseret sig på 4. pladsen. Der gik dog ikke længe, før han lagde an til et angreb på Lewis Hamiltons 3. plads, og allerede i første forsøg lykkedes det at gå på ydersiden af briten i en lang, blød venstrekurve. Flot og køligt angreb af den unge dansker.

Herfra fik Kevin det nærmest til at se nemt ud at køre en podieplads hjem. Han blev aldrig for alvor truet bagfra, og mod slutningen af løbet så det en overgang ud til, at han faktisk ville være i stand til tage 2. pladsen fra Daniel Ricciardo i Red Bull. Over teamradioen fik han dog besked på at passe lidt på sine bagdæk, og det kan måske have været en medvirkende årsag til, at han måtte ”nøjes” med en 3. plads.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Kevin foretog 2 planlagte pitstops, som begge forløb uden problemer, og han kørte løbet igennem på stabile og konkurrencedygtige omgangstider.
I mål var han blot et enkelt sekund efter Ricciardo, og på podiet havde Kevin helt forståeligt fundet det store smil frem. På podiet i sit første Grand Prix.

Hvis nogen stadig var i tvivl om hans evner, må Kevin nu have lukket munden på sine kritikere. Med moden og velovervejet kørsel, en professionalisme, som mange af hans kolleger og konkurrenter kunne lære en del af (og som en unavngiven angriber på det danske fodboldlandshold aldrig lærer!) og en ydmyg og målrettet tilgang til sin sport, har han i dén grad meldt sin ankomst i Formel 1-cirkusset. Hvis nogen inden løbet i Australien var i tvivl om, hvem Kevin Magnussen var, så kan de ikke være det længere.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Den udenlandske presse flyder over af lovord om den unge dansker; ”en debut af en anden verden”, ”drømmedebut” og ”fabelagtig kørsel af Magnussen” er bare nogle af de overskrifter, som man støder på i de britiske, tyske og australske medier.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Her på BMF1 kan vi kun være enige. Kevin Magnussen har skrevet historie i dag. Alt tyder heldigvis på, at vi kun lige har læst starten på første kapitel. Vi glæder os fuldstændig afsindigt til at læse resten af bogen – hvad med jer? Vil I også læse med?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Løbet LIVE - Kevin på podiet Ricciardo risikerer straf »