Australiens GP, løbsresumé: Nico Rosberg vinder

Første løb i sæsonen 2014 blev skudt igang i Melbourne - og hvilket løb!

Nico Rosberg . Copyright Daimler Benz

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 16/3 2014 klokken 16:03

Der var mange spørgsmål op til søndagens GP. Da lamperne slukkede, var der 57 omgange til at få svar på dem. Et af de største spørgsmål var, hvordan Kevin Magnussen ville klare sit debutløb. Svaret var: over al forventning.

Hamilton startede fra pole, men tabte hurtigt terræn til Nico Rosberg, som fløj forbi allerede inden første sving. Hamilton faldt yderligere tilbage og måtte til sidst parkere bilen i garagen af endnu uvisse årsager. Det samme måtte Sebastian Vettel, som fra start klagede over mærkværdigheder fra sin Red Bull racer.

Kevin Magnussen lagde også godt fra land, men var tæt på at sætte det hele over styr, da de mange hestekræfter satte ind, og han måtte fluks dreje kontra og rette op. Herfra kørte Magnussen yderst stabilt, satte ikke en finger forkert og kørte som bekendt sin tredjeplads hjem.

En anden af dagens hovedpersoner var Valteri Bottas hos Williams. Finnen var her, der og alle vegne, indtil racerens bagende kom i kontakt med væggen på baglangsiden og sendte ham i pit med en punktering. Bottas blev dog hjulpet af safetycaren og endte derfor løbet på en flot 6. plads.
Dagens anden hovedperson var Magnussens teamkammerat Jenson Button. Button startede fra plads 11, men kørte et stabilt og hurtigt løb, der sammen med gode taktiske beslutninger bragte ham op på en slutplads som nummer fire.

Ferrari var et splittet team efter kvalifikationen og formåede ikke at få samlet begge ender, da kun Alonso var i stand til at følge med de forreste, mens Kimi Räikkönen kæmpede for at få det optimale ud af sit materiel.

Derudover viste Force India og i særdeleshed Nico Hülkenberg god form, hvorimod Sauber fungerede som fyld på Albert Park og ikke gjorde sig bemærket.

Løbet var præget af mange dueller og et spændingsniveau, der var mere end accepteret i forhold til de mange risikofaktorer, der har været tilstede siden vintertestene begyndte. Der blev svaret på mange spørgsmål, men der findes stadig mange ubekendte faktorer, som vi endnu ikke kender til og som kan blive synlige til næste GP i Malaysia.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin Magnussen 2’er, Ricciardo disket Massa ville have karantæne til Kamui »