Nyt Formel 1 hold bekræftet

Bernie Ecclestone har bekræftet, at Gene Haas, som er medejer af NASCAR holdet Stewart-Haas, er blevet accepteret af FIA til at stille et nyt Formel 1 hold.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/4 2014 klokken 12:04

I december måned kom det frem, at Gene Haas havde ambitioner om at etablere et amerikansk Formel 1 hold, og at meget tydede på, at det var et seriøst bud.

Det kan nu bekræftes, at planerne var seriøse, for Bernie Ecclestone har bekræftet, at Haas holdet er blevet accepteret af FIA.

Den officielle meddelelse fra FIA er dog endnu ikke kommet ud.

”Haas er blevet accepteret,” udtalte Ecclestone til Forbes torsdag. ”FIA har accepteret ham, det er afgjort. De vil komme med en udmelding fredag.”

Haas vil, hvis det lykkes for ham, blive den første amerikanske Formel 1 hold ejer, siden Penske, som forlod sporten i 1978.

Seneste amerikanske hold der forsøgte sig, men aldrig formåede at komme til start, var USF1, der havde planer om at stille til start i 2010, men til trods for store armbevægelser og forsikringer om, at de havde alt på plads, gik de ned med økonomiske problemer, inden de fik bygget en bil.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Budgetloft ser ud til at droppes igen – små teams Pirelli vil have lavprofildæk til Formel 1 »