McLaren er eneste kunde hos Honda

Hondas motorsportsdirektør udtaler, at McLaren vil være eneste kunde, der bliver forsynet med Honda motorer i 2015.

Parc Ferme . Copyright McLaren Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 23/4 2014 klokken 19:04

Det er næsten et år siden, at McLaren og Honda annoncerede deres storslåede samarbejde. De to giganter har tidligere arbejdet sammen, hvilket dengang sikrede McLaren hele fire konstruktørmesterskaber.

Fra 2015 er de to igen forenet. Hondas tilbagevenden til sporten kunne åbne op for, at andre hold også ville komme med i kundekredsen. Men sådan bliver det ikke. I hvert fald ikke i første omgang.

"McLaren er vores eneste kunde. Jeg tænker ikke på fremtiden, fordi vi ønsker fuldt fokus på næste sæson," udtaler Hondas motorsportsdirektør, Yasuhisa Arai, til Sky Sports News.

"Selvfølgelig ønsker vi, at have gode resultater næste sæson og se resultaterne fra andre producenter."

"Hvis holdene ønsker at bruge vores motorer, kan vi levere efter 2016, men lige nu er der ingen planer om at introducere dem til andre hold før da."

Udover denne annoncering er Honda også begyndt at bygge nye fabriksfaciliteter, som placeres i Milton Keynes og skal sørge for at vedligeholde motorerne under sæsonen og ligeledes genskabe hele F1 koncernen.

"Fabrikken er stadig under konstruktion men vil komme til at tage sig af vedligeholdelse af motorerne og genskabe F1 motoren fra bunden."

Udviklingen og researchen omkring de nye motorer vil dog stadig foregå i Japan, nærmere bestemt Tochigi.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner roser Ricciardo Vettel får ny Suzie »