Alternativ turbeskrivelse fra Barcelona (klumme)

Sæsonens 5. Grand Prix var årets første på europæisk grund, men vigtigst af alt var det også årets første Grand Prix, som fik besøg af BMF1.

. Copyright Ewert Foto

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 16/5 2014 klokken 21:05

Sammen med 150 andre toptunede Formel 1-fans og rejseselskabet Rapido Travel indtog vi alle den spanske bane om dagen og Barcelonas kulturelle byliv om aftenen.

Copyright Ewert Foto

Copyright Ewert Foto

Men hvorfor skal man overhovedet opleve Formel 1 live? Sidder man på banen kan det eksempelvis være svært at orientere sig om løbet, når man ikke kan har ordentligt udsyn til en storskærm, og hvis man (i dette tilfælde) ikke er udstyret med et spanskkyndigt sprogøre. Desuden kommer tribunepladserne heller ikke i nærheden af at være lige så bløde og behagelige at sidde på, som min dobbeltpolstrede Bolia flyder-sofa.

Alt dette er sandt nok. Alligevel vil jeg til hver en tid vælge den ukomfortable tribuneplads og de vanskelige orienteringsforhold til, frem for at skulle se et Formel 1-løb hjemme i stuen. Så her er 10 gode grunde til at pakke kufferten og komme afsted til Formel 1:

1) Stemningen: Det er så godt som en umulig opgave at skabe en fed Formel 1-stemning, når man sidder alene hjemme foran TV-skærmen. En bølge er jo eksempelvis ikke rigtig en bølge, når der kun er én person til at udføre den. På de forskellige racerbaner rundt om i verden er luften dog tyk af god stemning, og Circuit de Catalunya er bestemt ingen undtagelse.

Copyright Ewert Foto

2) Fællesskabet: Til Formel 1 er alle i samme båd, uanset om man har Ferrari-rødt, Red Bull-blåt eller Mercedes-sølvfaret blod i årerne. Ens team-præferencer er underordnede på banen. Når man er til Formel 1, har alle et fælles mål: at opleve en masse fed racing.

Copyright Ewert Foto

3) Banen: Når man ser Formel 1 på TV kan det være vanskeligt at danne sig et klart billede af, hvordan banen er skruet sammen. Man kan ikke nødvendigvis fornemme dimensionerne via et TV-billede. Det kan man til gengæld, når man selv går rundt nede ved banen. På Circuit de Catalunya kan man faktisk gå hele banen rundt – alle 4,655 km.

4) Byen: Fart og fest, tapas og turbo, kulfiber og kultur, spænding og shopping. Kan man ønske sig mere, når man får i både pose og sæk?

5) Racing: Følelsen af at være helt tæt på, når Formel 1-bilerne drøner forbi ude på banen, kan ikke sammenlignes med noget andet. Selv et middelmådigt løb bliver en kæmpe oplevelse, når man ser det live.

Copyright Ewert Foto

6) Nationalfølelse: Det er længe siden vi danskere sidst har kunnet nyde godt af at se en landsmand i en Formel 1-racer. Den slags er (desværre) en sjældenhed for vores lille land mod nord. Man kan derfor ikke undgå at få et kæmpe sus i maven, når man ser Dannebrog flagre i vinden, og når man ser Kevin drøne rundt i sin sølvfarvede McLaren MP4-29 racer.

Copyright Ewert Foto

7) Lyden: Dette er med garanti et punkt, som flere af jer vil være uenige med mig i. Lyden af Formel 1-bilerne har helt bestemt ændret karakter i år. Den anderledes lyd er som bekendt et resultat af de nye 1.6 liters V6 turbomotorer. Lyden er markant mindre aggressiv end tidligere, og i år kan man rent faktisk sidde på banen uden ørepropper. Til gengæld er lyden blevet mere kompleks. Man kan høre andet end motorstøj. Man kan eksempelvis høre den hvinende lyd fra motorens turbo.

Copyright Ewert Foto

8) Lugten: Det lyder måske mærkeligt at en bestemt lugt kan være en afgørende faktor, men lugten af benzin, brændt gummi og grillmad er altså en væsentlig del af det at være til Formel 1. Selv når du lukker øjnene og holder dig for ørerne er du stadig ikke i tvivl om, hvor du befinder dig.

9) Udsigten: Som beskrevet tidligere bliver tribunepladserne og min popo aldrig slyngveninder. Min popo kan dog godt acceptere de hårde siddeforhold, når udsigten til banen er så fabelagtig, som den er på tribune G på Circuit de Catalunya.

Copyright Ewert Foto

10) Vejret: Vejrguderne er naturligvis ikke lige gavmilde med det dejlige sommervejr til alle Grand Prix’er, men de havde bestemt været i gavehumør til Spaniens Grand Prix.

Alt i alt havde vi (efter min mening) en helt fantastisk tur til Formel 1 i Spanien. Jeg har nu været hjemme i nogle dage, og jeg længes allerede efter at komme afsted til Formel 1 igen med BMF1, Rapido Travel og alle de søde Formel 1-fans. Ind til da må jeg tage til takke med mit eget selskab, TV-skærmen og min popo-venlige flyder-sofa.

/Lea

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Newey afviser ikke Ferrari Farvel Niki Lauda (kurven) »