Monacos GP: Vejrudsigten

Hvis man blot havde en Yacht liggende i Monacos legendariske havn! Der ventes ganske godt vejr i det meste af weekenden og optimale forhold for kørerne og de mange kendis gæster.

Red Bull Energy station . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/5 2014 klokken 21:05

Monacos Formel 1 Grand Prix er det mest legendariske løb på kalenderen, men for det meste et løb, hvor vinderen findes under kvalifikationen, da det nærmest er lov at den der sikre sig pole, vil vinde løbet, hvor der stort set kun er et sted hvor man kan overhale.

Med mindre det regner.

Monte Carlo inviterer til race på den 3,34 kilometer lange bybane.
Løbet afvikles over 78 omgange, hvilket gør det 260,52 kilometer langt.
Der er 19 sving, hvoraf et enkelt tages i første gear. Banen er endvidere den langsomste bane, med en gennemsnithastighed på sølle 157km/t. Bilerne kører i øvrigt kun med fuld speedertryk i 45% af tiden, hvilket er det absolut laveste i løbet af året.
Sol eller regn, så skal bilerne sættes op med megen downforce.

Lewis og Nico på jetski Copyright Daimler Benz

Vejrudsigten for torsdag, varsler sol og temperature på omkring 22 grader
Lørdag ser ud til at blive meget lig torsdagen.

Men søndagens løb kan blive meget anderledes. Varslet lige nu siger 80% chance for regn, men fortsat temperature omkring 22 grader.

Monacos placering ved Middelhavet betyder dog, at vi kan forvente at forudsigelserne bliver gjort til skamme. Der er trods alt flere solskinstimer i det lille fyrstendømme, end regn.