Masser motor i mørket

Vejrguderne kan bare komme an med både regn og blæst i denne sommer. Flere af dagene skal alligevel spænderes i Cinematekets mørke filmsale.

Screenshot fra filmen Rush . Copyright Universal Studios

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 28/5 2014 klokken 20:05

I løbet af juni og august måned blænder Cinemateket og Dansk Automobil Sports Union nemlig op for nogle af verdens bedste motorsportsfilm under titlen “Start motorerne!”.

I den officielle pressemeddelelse til Start motorerne! skriver arrangørerne bl.a.:

“Racerløb er som skabt til filmmediet. Benzin i blodet, livet i hænderne og viljen til sejr. Futuristisk design-æstetik og en teknologi, der kysser grænserne for det mulige."

“Mens en vis Kevin Magnussen æder kilometer på de legendariske Formel 1-baner verden over, zoomer Cinemateket – med hjælp fra eksperter fra begge sider af fartbarriererne og i samarbejde med Dansk Automobil Sports Union – ind på motorsportsfilm."

“Vi har udvalgt de allerbedste spillefilm fra 1966 til i dag – og tilføjet en række nyere dokumentarfilm, der kommer tættere på, end tv-transmissioner kan."

Ud over de mange motorbrølende motorsportsfilm, har Cinemateket og Dansk Automobil Sports Union også inviteret en række danske racerkørere og andre motorsportspersonligheder ind i mørket. Eksempelvis kan man høre Thorkild Thyrring, Jason Watt og Peter Nygaard fortælle om deres liv og oplevelser i motorsportsen verden.

Så start bare motorerne og drøn ind til Cinemateket i løbet af sommeren!

Du kan læse meget mere om Start motorerne! her.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull flirter med VW Kimis problemer var forventet »