Kevin: Alt eller intet

Kevin Magnussen har en klar formulering, når det kommer til hans chancer for en videre karriere i : Enten er han god nok, eller også er han ikke.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 29/9 2014 klokken 16:09

Udtalelsen fra den 21-årige dansker faldt under et interview med crashnet.com, hvor Magnussen gør status over sin hidtidige indsats i McLarens MP4-29.

McLaren og Kevin Magnussen lagde godt fra land ved sæsonstarten, idet det blev til to podiepladser i Australien, da det endelige løbsresultat forelå efter Daniel Ricciardos diskvalifikation.

Men efterhånden som sæsonen er gået fremad, så er McLaren, modsat andre hold, gået mærkbart tilbage, hvilket der ifølge Kevin Magnussen er en naturlig forklaring på.

"Vi havde en god start i Melbourne, fordi vi var maksimalt forberedt. Vi havde styr på alle vores systemer, og vi fik det maksimale ud af vores bil meget tidligt og brugte al potentialet. Derfra fik alle de andre teams også styr på deres systemer og fik det maksimale ud af deres biler, mens vi faldt tilbage, fordi vi ikke havde mere potentiale; vi nåede dertil (det maksimale potentiale red.) meget hurtigt. Så simpelt er det. Vi mangler downforce, og vi forsøger at komme tilbage, og vi er langsomt på vej mod toppen."

Én ting er McLaren racerens hurtighed og potentiale. En anden ting er køreren og dennes præstationer. Jenson Button er feltets mest erfarne kører, som med sit GP i Singapore nåede op på 263 starter, og briten må derfor anses som et solidt fundament for McLarens erfaringsmæssige perspektiv.

Kevin Magnussen har indtil videre kørt 14 GP'er, og fremtiden for de to McLaren kørere er indtil videre uvis.
Spørger man danskeren selv, så er han klar i tonen, når det kommer til hans fremtid indenfor Formel 1.

"I forhold til, hvordan jeg ser det, så har det altid været sådan, at jeg vidste, at hvis jeg ikke leverer i år, så er det dét. Jeg har én chance, og jeg synes, at jeg gør det OK."

"Det skaber noget pres på mig, for når pressen begynder at snakke om det, så begynder folk at snakke om det, og du kan mærke en slags negativ energi, der kommer fra det. Det er ikke noget stort problem for mig, for jeg vidste, at da jeg fik sædet, så var det her (denne sæson red.) min eneste mulighed, så det er knald eller fald. Jeg ved, hvad jeg gik ind til, og jeg synes, at jeg gør det OK."

Der hersker ingen tvivl om, at Kevin Magnussen er en stærkt determineret racerkører, der vil mere end bare at score point og vinde løb. Han vil også være verdensmester.

"Jeg vil ikke bare køre rundt her og score point og vinde løb. Jeg vil kun vinde, og hvis jeg ikke kan det - hvis jeg ikke kan se en fremtid med sejre og mesterskaber - så er jeg ikke med i Formel 1. Så vil jeg lave noget andet, hvor jeg kan vinde. Jeg tror på, at jeg kan vinde, jeg har bevist overfor mig selv, at jeg ved, at jeg kan gøre det", slutter Kevin Magnussen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørere må gamble på tyvstart Verstappen er som Senna »