Japans GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst

Max Verstappen fik sin Formel 1 debut, mens Nico Rosberg i første omgang satte Hamilton på plads, og Magnussen igen var hurtigere end Button. Der er lagt op til endnu en god Formel 1 weekend fra østen.

Og så sagde de Lewis bliver verdensmester . Copyright Daimler Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/10 2014 klokken 04:10

Formel 1 feltet er atter sendt østpå, hvilket betyder, at der vises Formel 1 tidligt om morgenen, da det Japanske GP ikke er et aften løb, som det vi oplevede fra Singapore.

Suzuka lægger igen asfalt til det Japanske GP, hvilket betyder top underholdning til os og god udfordring til kørerne. Suzuka er yderligere den eneste 8-tals bane på kalenderen.

1. træning viser sjældent så meget, men en der vil få en del opmærksomhed, er Max Verstappen, som har fået Vergnes sæde i denne ene træning. Og lad det være sagt med det samme; han gjorde det ganske godt, selvom Kvyat i den anden Toro Rosso ikke overraskende var hurtigere.

Max Verstappen. Copyright Getty Images/Toro Rosso

En anden sag, der har haft stor fokus det sidste stykke tid, er den forventede udmelding fra McLaren om de to køreres fremtid, men i ugen op til det japanske GP meldte Honda ud, at McLaren ikke ville komme med en udmelding endnu. Det betyder, at det endnu ikke er lykkedes for McLaren at hive en aftale på plads med et af topnavnene, som de angiveligt arbejder på at få til holdet sammen med de nye Honda motorer.

På banen var McLaren atter at finde i top 10 med begge deres biler, heldigvis med Kevin Magnussen som den bedste af de to på en 6. plads, 3 tiendedele sekund hurtigere end Button på 8. pladsen.

Mercedes var ikke overraskende hurtigst igen, og det endda med begge deres biler. Rosberg var den hurtigste af de to. De var tilmed markant hurtigere end det øvrige felt, med kun Alonsos Ferrari inden for et sekund.

Räikkönen i den anden Ferrari måtte nøjes med en placering som nummer 5, da Bottas adskilte de to Ferrarier.

Banen viste sig at være en god udfordring for kørere og især dækkene. Sidst i træningen hørte vi en radiomelding fra Kevin, som ikke forstod, hvad der skete med hans dæk, der totalt havde tabt grebet.

Alt i alt var denne første træning ikke en af de mest spændende. Vi kan bare håbe på, at Mercedes ikke er helt så suveræne i resten af weekenden, som de viste her i den første træning.

Verstappen gjorde en god figur men sluttede desværre af med at udgå med en defekt motor ude på banen. Noget kunne tyde på, at det var turboen, der var stået af, hvilket næppe kan siges at være hans skyld.

Vi ser frem til 2. træning, som vil hjælpe os til at få et bedre indblik i styrkeforholdet mellem hold og kørere.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Snupper Mercedes VM-titlen på søndag? Hold øje med: Suzuka's layout »