Ruslands GP: 3. frie træning

Den sidste træning forud for morgendagens russiske Grand Prix blev en tæt affære. Hamilton snuppede sessionens hurtigste tid, mens Kevin Magnussen desværre blev forhindret i at brillere igen.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 11/10 2014 klokken 11:10

Den 3. og sidste træning giver ofte et ganske godt fingerpeg af, hvad vi kan forvente i kvalifikationen. Dette er sidste chance for at finde det helt rigtige setup til resten af weekenden, og der eksperimenteres ikke længere så livligt som i de første træninger.
Vi er spændte på, om Kevin Magnussen og McLaren kan fortsætte de gode takter fra i går, hvor de var det team, som var tættest på Mercedes.

Sochi. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

I den indledende fase af træningen markerer Sebastian Vettel sig med nogle hurtige omgange, men da først Mercedes skruer op for tempoet, sætter de 2 sølvpile sig igen på toppen af tabellen.

Ca. 20 minutter inde i sessionen er det desværre slut for Magnussen. På et tidspunkt, hvor danskeren blot har kørt nogle få omgange, må han parkere sin racer med noget, der enten er en punktering eller en defekt på undervognen. Ærgerligt exit for Kevin så tidligt i sessionen.

Noget kunne tyde på, at Mercedes ikke får det helt så nemt her i Rusland, som de har haft det gennem det meste af sæsonen. Med 20 minutter igen blander både Bottas i Williams, Alonso i Ferrari og hjemmebanefavoritten Daniil Kvyat i Toro Rosso sig i topstriden.

McLaren har indtil videre ikke været i stand til at markere sig i denne session. Kevin Magnussen nåede det ikke, før uheld tvang ham til at holde tidligt fri, og Button har bare ikke vist samme fart som i går.

Med 10 minutter igen stempler Hamilton for alvor ind. Briten sætter en tid på 1:38.726, hvilket er ca. halvandet sekund hurtigere end Rosberg på P2! Hamilton ser skræmmende hurtig ud.

Button nu op som nr. 4, mens Bottas fortrænger Rosberg fra 2. pladsen.

Med 5 minutter tilbage er Hamilton lige ved at sætte sin racer i væggen, da en voldsom overstyring sender ham ud i et spin, men han redder den og undgår at beskedige sin racer.

Alonso og Ferrari har slet ikke vist noget i denne session. Spanieren har ellers været godt med fremme i de første træninger, men her lørdag formiddag ser det ud til at knibe med farten. Spændende om det også bliver tilfældet i kvalifikationen.

Daniil Kvyat. Copyright Getty Images/Toro Rosso

Hamilton slutter på toppen, og i sidste ende er det alligevel Rosberg, der tager sig af P2. På de følgende pladser finder vi Bottas, Ricciardo og Massa. Bottas' bedste omgangstid var mindre end 1 tiendedel efter Rosbergs.

Jenson Button sluttede på P11, mens Kevins tid blot rakte til P17.

Kimi Räikkönen formåede at klemme sig foran Fernando Alonso, og de 2 Ferrari kørere sluttede på hhv. P7 pg P8.

Vi glæder os til eftermiddagens kvalifikation og håber, at Kevin har mere held i sprøjten til den tid.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fra 80 til 60 km/t Ruslands GP: Kvalifikationen: Hamilton på pole »