Kør en tur med Kevin

Oplev Kevin Magnussen i spidsen for et stjernespækket kørefelt, når den Internationale Racing Festival indtager Roskilde By-Ring i den kommende weekend.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 20/10 2014 klokken 17:10

Hvis vi i Danmark har et epicenter for motorsport, så kunne det meget vel være i Roskilde. Flere af Danmarks bedste racerkørere startede med at brænde benzin og dækgummi af i lige netop Roskilde. Og skruer vi tiden tilbage til starten af 1960’erne, kunne man endda opleve ægte Formel 1-racere i den midtsjællandske by. Stedet, hvor det skete, var Roskilde Ring. I perioden mellem 1955-1968 blev der kørt flere racerløb på banen, men efter adskillige klager over støjniveauet, lukkede Roskilde Ring endeligt ned i 1969. Sidenhen blev baneanlægget omlagt til en park, og den dag i dag kan det være svært at tro, at talrige racerkørere har drønet rundt på lige netop det sted.

Selvom det er længe siden, at der blev flaget med det ternede flag for sidste gang på Roskilde Ring, er det alligevel nærliggende at placere Skandinaviens absolut største bil- og racingevent i Roskilde. Lørdag den 25. og søndag den 26. oktober bliver Roskilde By-Ring derfor genetableret – dog med et lidt andet bane-layout, som du kan se her.

Til festivalen vil publikum kunne opleve deres livs største racing-sus, når et stjernespækket felt af nationale og internationale racerkørere giver den max gas i superbiler fra bl.a. Ferrari, McLaren, Lamborghini, Corvette, Mercedes-AMG, Porsche og Spider-racersportsvogne.

Banen er åben mellem 08:00 og 18:00 begge dage. Børn under 12 år kommer gratis ind, og derudover er entréprisen 50 kr. En tur koster fra 450 kr. til 5.000 kr., og hver tur er to omgange á 3,5 km. Overskuddet fra festivalen går til Røde Kors.

Kørerne: Kevin Magnussen, Jan Magnussen, David Brabham, John Nielsen, Thorkild Thyrring, Marco Sørensen, Ronnie Bremer, Nicolas Kiesa, Michael Christensen, Christoffer Nygaard, Lars Erik Nielsen, Henrik Lundgaard mf.

Bilfabrikanter: Ferrari, McLaren, Lamborghini, Corvette, Mercedes-AMG, Porsche, Spider-racersportsvogne, Nissan GT-R Black Edition, Renault Megane Trophy, Toyota GT86 mf.

I kan se og læse meget mere om den Internationale Racing Festival Biler & Racing på: www.racing-festival.dk

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari regner forkert Hulken bliver hos Force India »