Verstappen nedtoner betydning af mental styrke

Max Verstappen mener, at der bliver lagt for meget vægt på den mentale styrke i Formel 1 og fotæller, at han ser det som det rene ævl.

Max Verstappen . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 22/10 2014 klokken 09:10

Det har været en solid fremgang i karrieren for den 17-årige hollænder, da han efter kun én sæson i Europæisk Formel 3 blev indskiftet hos Torro Rosso, mens Jean-Eric Vergne måtte udgå. Derfor er der også efter hans annoncering som Formel 1 kører, blevet fokuseret stort på hans mentale styrke, men det er dog ikke noget, som teenageren giver meget for.

”Jeg har ingen problemer overhovedet med min mentale styrke. Jeg er yderst afslappet, og jeg vil ikke tænke for meget over mentalt stress, eller over hvor mentalt stærk du er. For at være ærlig, så ser jeg det som rent ævl," udtaler Max Verstappen til Red Bulls officielle hjemmeside.

Efter nogle få år i karting fik Max Verstappen sin debut i single-seater klasserne i 2013, inden han i december samme år testede en Formel 3 bil. Her indrømmede hollænderen, at tilvænningen ikke var det nemmeste.

”Du ved jo naturligvis ikke, hvad du skal forvente, når du sætter dig ned i bilen første gang. Men efter at jeg havde kørt et par omgange, begyndte jeg at føle mig tilpas. Du begynder at finde grænser, og det er fuldstændig forskelligt fra go-kart, men fra begyndelsen var vi meget hurtige, så jeg fik omstillet mig ganske godt.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spa protesterer over Vettels bil Vind en LEGO Grand Prix Racer - igen! »