Flere gadeløb i vente

Hvis du kan lide gadeløb, så ser fremtiden lys ud for dig. Flere medier mener at vide, at der kommer både et gadeløb på den berømte The Strip i Las Vegas og et gadeløb i Spaniens hovedstad Madrid. Azerbaijan er allerede klar med et gadeløb i 2016.

Daniel Ricciardo . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 22/10 2014 klokken 18:10

Hvis du gerne vil have Formel 1 til at komme til dig, så skal du ikke bygge en permanent racerbane. Trenden er, at kommende løb (Mexico undtaget) køres i gaderne i en storby. Således skulle Las Vegas være klar til at lukke en del af The Strip af og få Formel 1 tilbage til spillebyen.

Efter sigende skulle hofdesigner Hermann Tilke have været i Las Vegas flere gange for at arbejde på et layout til banen. Der er vist heller ingen tvivl om, at løbet i New Jersey ikke kommer til at blive afviklet.

Spanske ’El Confidencial’ skriver også, at en gruppe af spanske forretningsmænd skulle være klar til at spytte penge i kassen for at få Formel 1 til den spanske hovedstad Madrid. Igen et gadeløb, og tanken er slet ikke utænkelig for et løb i 2017.

Den nuværende bane i Barcelonas kontrakt med Bernie Ecclestone udløber efter 2016, og der har tidligere været trusler om at droppe løbet. Den interne krig mellem Spanien og Katalonien, der kan ende med Kataloniens løsrivelse fra Spanien, kunne være en indikator til en manglende kontraktforlængelse eller måske ligefrem en ny i form af Kataloniens GP.

Tidligere var der også snak om et løb i Rom (skulle være kørt i 2013) og et løb i Thailand (også aflyst), men igen var det gadebaner. Hvis holdene ikke vil køre mere end tyve løb på en Formel 1-sæson, så skal de nok snart trække sig ud af Formel 1.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vind en LEGO Grand Prix Racer - igen! Lotus vil teste ny næse i USA »