USA's GP, løbsresumé: Hamilton vinder

Der var gjort klar til et yderst spændende løb i Austin, eftersom både titelkampen og kørekabalen spidser til. Nico Rosberg holdt på pole med en sulten Hamilton lige efter sig. 17 point skilte de to Mercedes kørere før løbet.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 2/11 2014 klokken 22:11

Rosberg kom fint afsted med Hamilton og de to Williams efter sig. Kevin Magnussen fik presset sig forbi Ricciardo og fulgte med Alonso. Ricciardo kom dog tilbage på samme omgang, mens Button fik kørt sig fra plads 12 til ottendepladsen.

Safetycaren kom på banen efter første omgang, da Perez ikke kunne dy sig for at køre en kende for aggressivt og formå at både at gøre skade på Sutil og tilmed også torpedere Raikkonen, der dog umiddelbart slap uden skader. I front var Rosberg på den forkerte side af den hvide linje og kunne muligvis have mistet føringen til Hamilton, hvis ikke safetycaren var blevet sat ind.

Løbet blev givet frit på femte omgang og de to Mercedes racere kom som vanligt godt afsted. Der var masser af nærkampe i toppen, da både de to Williams biler og Ferrari og Red Bull kæmpede om positioner. Vettel var også en mand på en mission og lå efter de første omgange på plads 15.

Over de efterfølgende par omgange begyndte løbet at finde en passende rytme. Rosberg fik langsomt opbygget et forspring til Hamilton, mens Kevin Magnussen til stadighed blev jagtet af Jenson Button. Samtidig blev Gutierrez og Vergne idømt en fem sekunders stop/go straf i forbindelse med deres næste pit-stop, da de begge havde kørt for stærkt bag safetycaren.

På omgang 18 var løbet slut for Hülkenberg, da hans Force India satte ud på baglangsiden. Der blev også kæmpet videre i toppen, blandt andet mellem Ricciardo og Bottas, men også Alonso havde fart i bilen og kørte sig forbi Vettel.
Kevin Magnussen var også kommet tilbage på plads seks, men havde dog en trussel hængende over hovedet i form af en usikker frigivelse fra pitten. Den blev dog senere droppet.

Nogle omgange efter var der dog byttet rundt, da Hamilton overtog føringen fra Rosberg. Længere nede i feltet var også Alonso i gang med en overhaling på Button, og Kevin Magnussen på sjettepladsen skulle nu sætte sig op til kamp mod overmanden fra Spa.
Samtidig sejlede Vettel ned igennem feltet og beklagede sig tilmed over radioen over bilen, der ikke var i nærheden af weekendens tidligere ydeevne. Spanieren gjorde et par omgange efter Kevin Magnussen til lærling og viste danskeren, hvordan man henter to sekunder og derefter kører sig forbi.

Efterhånden som løbet gik, blev der stadig skiftet rundt i toppen. Efter pit-stop runden byttede Bottas og Ricciardo plads, så australieren nu besad tredjepladsen. Imens udbyggede Hamilton sit forspring til Rosberg, der syntes at have mere og mere svært ved at følge med briten.
Vettel, der under den første halvdel af løbet nærmest havde dømt sig selv ude, var nu pludselig oppe på plads 10 og havde sat jagten ind på Magnussen. Et par omgange efter oversatsede Vettel for enden af baglangsiden og det mislykkedes i første omgang for tyskeren at kæmpe sig forbi. Det lykkedes dog på omgang 43, og Kevin måtte se sig henvist til plads ni.
Vettel var lynhurtigt oppe bag Alonso og passerede ham, og Vettel fik tilmed ekstra luft, da Alonso lavede en kørefejl i sidste sektor af banen. Det forhindrede dog ikke spanieren i at komme tilbage.

I de døende omgange gik Vettel i pit, måske pga. vibrationer fra et flatspot, hvilket gav Kevin Magnussen en plads foræret, og danskeren var nu oppe som nummer syv. Vettel fik dog fart i bilen igen og kæmpede hårdt for at køre sig op gennem feltet.
Der blev kæmpet indædt på de sidste omgange. Specielt Vergne og Grosjean fik set en del til hinanden og havde tilmed kontakt i første sving.

Hamilton kørte løbet sikkert hjem og sikrede sig sin anden cowboyhat i karrieren, og det ser nu yderligere svært ud for Rosberg at fravriste briten mesterskabstitlen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USAs GP: Løbet. Hamilton vinder Vergne straffet »