Brasiliens GP: 3. frie træning - Rosberg hurtigst

Endnu en weekend med blot 18 biler i pitten, og endnu en session med to Mercedes-kørere i front.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 8/11 2014 klokken 15:11

Skyerne lå tungt over Interlagos, men endnu engang holdt de på vandet, til trods for at diverse vejrprognoser op mod weekenden havde lovet både regn og rusk under alle sessioner. I stedet faldt regnen i løbet af de brasilianske nattetimer, og selvom 3. frie træning som nævnt blev afviklet i tørvejr, drillede natteregnen stadig et par af kørerne. Meget af den gummi, som kørerne havde kørt ned i banen dagen forinden, var i nattens løb vasket væk, og i flere af banens sving var curben stadig våd. Efterhånden som tiden gik, tørrede banen dog op, og der blev kørt flere hurtige omgangstider.

Nico forsvarer mod Lewis. Copyright Daimler Benz

I de to foregående træninger var Nico Rosberg hurtigste mand på den legendariske, brasilianske racerbane. Meget uvant lå både Hamilton og Rosberg dog helt i bunden med træningens langsomste omgangstider. Hamilton havde desuden problemer med balancen i raceren. Først da der var godt og vel et kvarter tilbage, fik Rosberg og Hamilton for alvor fart i deres Mercedes-racere. Samlet set sluttede Rosberg og Hamilton igen-igen med henholdsvis hurtigste og næsthurtigste tid.

Jean-Eric Vergne. Copyright Getty Images/Toro Rosso

Jean-Eric Vergne havde måske fundet inspiration hos Kimi Räikkönen, da han ca. 20 minutter inde i træningssessionen valgte at køre ligeud i sving 1 og dermed tog sig en lille køretur uden for banen. Svaret på franskmandens detour skal muligvis også findes i det faktum, at han blokkede sine dæk på vej ind i svinget, og at han derfor ikke kunne nå at dreje. Jeg synes dog, at det første scenarie er sjovest.

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Kevin Magnussen lagde hårdt ud i 3. frie træning og lagde sig i toppen af flokken. Efterhånden som tiden gik, og de andre kørere fik fart i racerne, måtte Magnussen dog se sig skubbet ned af tabellen, og han endte som træningens 9. hurtigste mand. Lidt bedre gik det for Magnussens holdkammerat Jenson Button, der med en tid på 1.11:210, sikrede sig træningens 6. hurtigste omgangstid.

Felipe Massa. Copyright Williams F1

De mange fremmødte brasilianere nød med garanti at se deres hjemmebanehelt Felipe Massa i topform. Længe holdt Massa fast i træningens hurtigste omgangstider, og selvom Williams-køreren ikke formåede at forblive helt i top, kunne han godt være tilfreds med sin præstation i dag. Han sluttede som træningens 3. hurtigste mand – skarpt forfulgt af holdkammeraten Valtteri Bottas.

Ferrari gruppefoto. Copyright Ferrari Media

Ferrari havde også en udmærket dag. Overraskede var det dog at se Kimi Räikkönen foran holdkammeraten Fernando Alonso. Spanieren kørte også blot 8 omgange i denne træningssession.

Daniel Ricciardo. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Endnu engang blev den forsvarende verdensmester udkonkurreret af sin storsmilende holdkammerat Daniel Ricciardo. Sagt med andre ord sluttede aussien med 5. hurtigste omgangstid, hvorimod tyskeren måtte nøjes med en plads noget længere nede på listen – mere specifikt på 11. pladsen.

Nico Hülkenberg. Copyright Sahara Force India

Skidt så det ud for Force Indias to Formel 1-kørere, som sluttede af med sessionens to langsomste omgangstider.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst Brasiliens GP: Kvalifikationen - Rosberg på pole »