Vergne siger farvel og tak

Det har ligget i kortene et stykke tid, men nu er det ifølge hovedpersonen selv, Jean-Eric Vergne, officielt, at han forlader Toro Rosso. Det skriver han i dag på Twitter.

Jean-Eric Vergne . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/11 2014 klokken 20:11

Så er det officielt, at teamkammeraten til unge Max Verstappen ikke bliver den nuværende Toro Rosso-chauffør, Jean-Eric Vergne. Det skriver sidstnævnte kører selv via et Twitter-feed i dag, onsdag.

Egentlig havde Vergne allerede tabt sædet for et stykke tid siden, da det blev annonceret, at der var skrevet kontrakt med teenageren Verstappen. På det tidspunkt var Daniil Kvyat allerede offentliggjort som teamets anden kører i 2015.

Imidlertid åbnede der sig en ny mulighed, da Kvyat fik tilbudt Sebastian Vettels sæde i moderteamet Red Bull, efter at dette blev ledigt pga. af tyskerens på det tidspunkt endnu ikke offentliggjorte skifte til Ferrari.

Jean-Eric Vergne. Copyright Getty Images/Toro Rosso

Men nu er Vergne slået tilbage til start og må se sig om efter et andet sæde.

”Selv om jeg har haft en god sæson med 22 point, skal jeg alligevel ikke køre for Toro Rosso i 2015,” skriver han på Twitter.

”Tak for disse år. Lad os nu gå efter en anden stor udfordring,” slutter han.

Vergne har kørt for Toro Rosso siden 2012-sæsonen, hvor han og Daniel Ricciardo erstattede Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari.

Toro Rossos kørerkabale ser herefter ud til at gå op med Formula Renault 3.5-mesteren Carlos Sainz Jr., dog med en anden FR3.5-kører spøgende i skyggen, outsideren Pierre Gasly.

Toro Rosso har endnu ikke meldt Vergnes exit ud officielt.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabi test 2 – På ny katastrofal McLarendag Jan Jønck - når talent og ambitioner går hånd i hå »