Sutil skuffet

Betalingskørere bør ikke være i Formel 1, ifølge Sutil, der i 2015 står uden et sæde, efter det lykkedes Marcus Ericsson og Felipe Nasr at købe sig ind på det økonomisk trængte Sauber hold.

Adrian Sutil . Copyright Sauber Motorsport

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/12 2014 klokken 09:12

”Det kan ikke være rigtigt, at Formel 1 i dag handler mere om, hvor mange penge en kører kan komme med, end hvor hurtig han er,” udtalte en skuffet Adrian Sutil, som mistede sit sæde til svenske Marcus Ericsson efter denne sæson.

Det er ikke kun bundholdene, der anvender betalingskørere, men nu også de mere etablerede hold, hvilket får Sutil til at frygte for Formel 1s fremtid.

”Det er efterhånden ret store summer, der kommer ind i Formel 1 via betalingskørere, hvilket i mine øjne er helt forkert,” kom det yderligere fra Sutil.

"Tidligere var det kun Minardi og Arrows, der havde deciderede betalingskørere, mens resten af feltet sloges om verdens bedste kørere, men sådan er det ikke længere.”

”Jeg ville ønske, at vi kunne komme tilbage til den tid, hvor personlige sponsorer netop var personlige sponsorer, og ikke en måde at komme ind på et Formel 1 hold på,” tilføjede han.

Sutil er ikke den eneste, der har den holdning, dog skal man lige huske, at Sutil selv kom ind i sporten med en stærk sponsor, der angiveligt reddede det daværende Spyker hold, nu Force India.

Formel 1 er en dyr sport, og vi mangler helt klart nogle bilmærker i sporten til at bære de store udgifter, men hvad der skal til, for at vi ikke ender med en flok rige knægte i dyrt legetøj, er svært at finde ud af.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De korte nyheder Monza i krise »