Alonso stoppede Magnussen

Var det Alonso, der satte Kevin Magnussens karriere på hold og ikke udelukkende McLarens topledelses beslutning? Der er meget der tyder på at det ikke udelukkende var fordi Button klarede sig bedre, at Magnussen blev degraderet.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/1 2015 klokken 11:01

Fernando Alonso forlod McLaren efter en enkelt sæson i 2007, efter han var blevet sat på plads af rookie Lewis Hamilton. Dette selvom spanieren også havde kontrakt med McLaren for det kommende år.

Forløbet op til offentliggørelsen af McLarens 2015 kørere antyder, at Alonso, for alt i verden, ikke ville ende op med at få bank af endnu en ung kører, hvorfor han angiveligt satte krav om, at hans nye makker i denne sæson blev den mere erfarne Jenson Button frem for den unge Kevin Magnussen.

Det er dog ikke det samme som det var det der ville være sket, hvis de to var blevet et makkerpar, da der næppe er mange der er i tvivl om at Alonso hører til i den absolutte top i Formel 1, men der er ingen tvivl om, at Alonsos karriere ville være overstået, hvis Kevin havde sat den erfarne dobbelte verdensmester på plads.

Derfor ville Alonso ikke danne makkerpar med Magnussen, men hellere Button, som han bedre vil kunne tåle at tabe til, hvis det skulle gå den vej.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo tror på Red Bull Porsche afviser igen F1 »