Pirelli vil have vandvognen på banen

Pirelli er fast besluttet på at forbedre deres regnvejrsdæk. Derfor har den italienske producent nu udtrykt ønske om støtte fra holdene, så der kan afholdes en fuld test af dækkene.

Esses på Suzuka . Copyright Sahara Force India

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 14/1 2015 klokken 11:01

Som en konsekvens af Jules Bianchis ulykke på Suzuka-banen blev reglerne skærpet, hvilket blandt andet betød et påbud til Pirelli om fortsat at arbejde med at forbedre deres regnvejrsdæk.

For at kunne udføre den opgave korrekt, vil Pirelli nu have en regnvejrstest, der eksempelvis kan finde sted på Paul Ricard eller Fiorano. Det kræver dog en godkendelse fra både FIA og holdene.

Paul Hembery, motorsportsdirektør hos Pirelli, udtaler til Autosport: "Det er i regulativerne, men en vandvogn omkring Jerez er ikke præcis, hvad vi havde i tankerne. Vi troede måske Paul Ricard eller Fiorano ville være ideelt."

"Disse er de eneste baner, hvor du kan gøre noget fornuftigt, men det åbner andre diskussioner. Ligeledes er vi nødt til at se på det store billede. Vi føler, at en ordentlig regnvejrstest i begyndelsen af hver sæson vil være til gavn for alle."

"Holdene kan arbejde på overgangen mellem tørt og vådt virkelig tidligt. Kørerne kan vænne sig til effekten af ændringer i deres bil, hvordan det påvirker ydeevnen, og hvis vi har foretaget ændringer, hvilken effekt disse ændringer så har haft."

Hembery føler sig dog ikke overbevist om, at testen som Pirelli ønsker, vil finde sted.

Han slutter: "Vi har ikke rigtig nogen indikationer i øjeblikket. Vi vil gøre det med glæde, men det skal gøres på den rigtige måde."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Der skal penge til Travl sæson for Marco »