Rossi håber på team Haas

Amerikanske Alexander Rossi har sat F1 karrieren på hold og er vendt hjem til IndyCar. Han håber dog at vende tilbage til Formel 1, når team Haas efter planen stiller op i 2016.

Alexander Rossi . Copyright Caterham F1

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 19/1 2015 klokken 21:01

Den 23-årige amerikaner Alexander Rossi har af flere omgange været tæt på et Formel 1 sæde. Som testkører hos først Caterham og siden Marussia i sæsonerne 2013 og 2014 stod han umiddelbart i forreste række, da sæderne til den kommende sæson skulle fordeles. Omstændighederne med de 2 teams' økonomiske problemer kom imidlertid til at gøre ondt på den hurtige amerikaner, og han har derfor vendt næsen hjemad, hvor den nye sæson kommer til at byde på en indsats i IndyCar.

Overfor ’F1web.it’ fortæller Rossi imidlertid, at han stadig drømmer om Formel 1, og han håber, at det amerikanske team Haas, som har meldt sin ankomst på gridden i 2016, vil blive hans adgangsbillet.

”Jeg overvejer flere forskellige muligheder. Som vi alle ved, så er sæderne i Formel 1 desværre praktisk taget udenfor rækkevidde, og nu er der endnu færre efter at de små teams har forladt sporten.”

Rossi mener imidlertid, at hans erfaringer som testkører gør ham attraktiv, og han tror fuldt og fast på, at han har en fremtid i Formel 1.

Alexander Rossi. Copyright Caterham F1

”Jeg har personlig erfaring fra både Caterham og Marussia. Jeg har været så heldig at køre for mere end ét team, og nu har jeg bare brug for at komme ud og køre igen.”

”Jeg er interesseret i team Haas. Jeg kender og forstår sporten pga. de erfaringer, som jeg har fået, og jeg tror, at det amerikanske folk har brug for en hjemmebanekører, hvis sporten skal promoveres i USA. Jeg tager til Austin for at overvære Grand Prixet hvert år, og jeg kan se, at sporten vokser. Jeg er stolt over at være en del af Formel 1s udvikling i USA,” slutter Alexander Rossi.

Starten til USAs GP 2012. Copyright Red Bull Media

Vi håber, at team Haas er i stand til at indfri deres løfter og intentioner om at træde ind i sporten i 2016. Teamet har i hvert fald masser af erfaring og knowhow fra IndyCar, så de har alle forudsætninger for at vide, hvad de går ind til.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørerne bør bevise deres værd 5 rykker frem »