”Ordnung muss sein”

Udsigten til ikke at skulle optræde foran sit tyske hjemmepublikum har fået Nico Rosberg op af sædet. Det tyske Grand Prix kan ikke undværes, siger han.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 9/2 2015 klokken 21:02

”Lige så langt tilbage, jeg kan huske, har der været et tysk Grand Prix. Det er legendarisk, ligesom det britiske Grand Prix – det er en fundamental del af Formel 1 sæsonen,” siger Rosberg i et interview med ’Autosport’.

Den 29-årige tysker er dybt skuffet over, at mere og mere efterhånden tyder på, at Formel 1 karavanen ikke gør stop i Tyskland i år. Det tyske Grand Prix har ellers været en fast bestanddel af kalenderen siden 1960, men økonomisk uenighed mellem Bernie Ecclestone og cheferne for både Nürburgring og Hockenheim betyder, at der endnu ikke er bekræftet noget løb i år.

Nico Rosberg på Hockenheim. Copyright Pirelli

Siden 2007 har de 2 legendariske tyske baner ellers skiftedes til at være værter for det tyske Grand Prix, og i år er det efter planen Nürburgrings tur.
Ecclestone har imidlertid ikke kunnet få den aftale på plads med folkene bag banen, som han ønsker sig, og derfor har han ”truet” med at lade Hockenheim afvikle løbet for andet år i træk. Det er imidlertid heller ikke lykkedes at lande en aftale hér, og derfor hænger løbet generelt i en tynd tråd indtil videre.

Det forlyder dog, at ingen af banerne har givet op endnu, og efter et møde i F1s strategigruppe i Paris i sidste uge fortalte Ecclestone til pressen, at der stadig foregår forhandlinger. Alt håb er således ikke ude, men Bernie fortalte samtidig, at der ikke er noget backup løb, så hvis forhandlingerne bryder sammen, får vi kun 19 løb at se i år. På den foreløbige kalender er løbet på Nürburgring sat til d. 19. juli.

Max Chilton på Nürburgring i 2013. Copyright Marussia F1

Ligesom en del af de øvrige løb har også det tyske Grand Prix oplevet faldende tilskuertal gennem de seneste år, og derfor er man ikke umiddelbart villig til at betale den pris, som Ecclestone kræver. Der er dog rygter om, at Mercedes skulle være villig til at dække et eventuelt tab ved afholdelsen af løbet, og en talsmand fra Nürburgring udtaler til nyhedsbureuet DPA, at man ”af hensyn til motorsportsfansene og regionen er villige til at acceptere et rimeligt tab.” Det kan således ikke udelukkes, at man alligevel finder frem til en løsning.

Nico Rosberg. Copyright Mercedes AMG

”Jeg er meget skuffet over, at man endnu ikke har fået løbet lagt fast,” slutter Rosberg. "Der er så mange motorsportsfans i Tyskland, og Tyskland er også rigt repræsenteret i sporten med både mig selv, Sebastian (Vettel, red.), Nico (Hülkenberg, red.) og Mercedes. En stor del af Formel 1 er tysk, så jeg håber meget, at det hele falder på plads.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Saxo Bank indgår personligt sponsorat med Grosjean McLaren vil bare gerne i mål i Australien »