Wolff vil have ny Hamilton kontrakt på plads inden sæsonstart

Mercedes' teamchef, Toto Wolff, vil gerne have en ny kontrakt på plads med verdensmesteren Lewis Hamilton, inden den nye Formel 1 sæson begynder i Australien om lidt over en måned.

Toto Wolff . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/2 2015 klokken 21:02

Der har været sagt og skrevet meget den seneste tid omkring kontraktforhandlingerne mellem verdensmester Lewis Hamilton og Mercedes GP.

Der er blevet spillet kostbar fra begge sider. Toto Wolff har været ude at sige, at hvis kontraktforlængelsen slulle glippe, så kunne Mercedes finde på at gå efter Fernando Alonso eller Valtteri Bottas i stedet. Til det udtalte Lewis Hamilton, at Alonso ikke kunne tage hans plads, da han har en 2-årig kontrakt med McLaren.

Lewis Hamilton og Toto Wolff. Copyright Daimler Benz

Parterne har på den anden side heller ikke lagt skjul på, at de gerne vil forlænge aftalen. Så det har lignet en magtkamp om, hvem der vil give sig først, så den anden kan få den bedst mulige aftale. Men nu er Toto Wolff igen ude og lægge en smule pres på Lewis Hamilton.

Toto Wolff. Copyright Mercedes AMG

Toto Wolff har i hvert fald fortalt Press Association, at han meget gerne ser en kontraktforlængelse være på plads inden det australske GP om lidt over en måned.

”Det er altid en fordel at have styr på situationen omkring kontrakter, både for os og for køreren. Derfor skal vi gå efter at få forhandlingerne afsluttet, inden den nye sæson begynder.”

Lewis Hamilton efter endnu en sejr. Copyright Mercedes AMG

Da Wolff bliver spurgt direkte ind til, om han ikke lægger pres på Hamilton med den udmelding, benægter han dog, at det er det, han er ude på.

”vi vil ikke lægge pres på hverken os selv eller Lewis,” siger Wolff.
Samtidig med dette udtaler Toto Wolff i øvrigt også, at forhandlingerne går som forventet.

Lewis Hamilton ny verdensmester. Copyright Mercedes AMG

Man kan selvfølgelig tolke alt det her på mange måder, men meget tyder på, at der foregår en mindre krig mellem Mercedes og Hamilton, fordi begge parter vil have en kontrakt, der passer deres eget bedste fremfor modpartens. Det er en hel fornuftig forhandlingsstrategi, men spørgsmålet er, om det er ved at gå for vidt? Burde de ikke bare få den kontrakt underskrevet, hvis de virkelig ønsker at blive sammen?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Anden division i Formel 1? Briatore: Ferrari og Alonso ikke uvenner »