Massa hjulpet af et roligt miljø

Felipe Massa og Pat Symonds mener, at de rolige rammer hos Williams var den faktor, der hjalp brasilianeren tilbage på sporet i sidste sæson.

Felipe Massa . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/2 2015 klokken 16:02

Felipe Massa skal til at starte på sin anden sæson hos Williams. Både Massa selv og Williams' tekniske chef Pat Symonds har her inden sæsonstarten været ude og berette om, hvilket friskt pust i Massas karriere det var at bytte Ferrari ud med Williams.

De sidste sæsoner, Felipe Massa tilbragte hos Ferrari, var ikke fremragende, hvis man skal sige det mildt. Efter at have været verdensmester i 10 sekunder tilbage i 2008, satte hans ulykke i Ungarn ham ud af spillet i det meste af 2009, og i værste fald kunne den have slået ham ihjel. Da Massa vendte tilbage i 2010 var hans makker, og verdensmesteren fra 2007, Kimi Räikkönen byttet ud med Fernando Alonso.

Felipe Massa og Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

Som Alonsos holdkammerat er man konstant under pres, fordi alle
forventer, man kan levere det samme som Alonso kan, og det er det pres, Pat Symonds mener har påvirket Massa så meget, at han ikke kunne præstere på banen. Men hos Williams er der ikke samme mængde pres.
Felipe Massa siger i øvrigt selv følgende om sin situation nu og før.

”Livet er meget mere roligt her hos Williams. Man skal arbejde lige så hårdt her, som man skal hos Ferrar, men her handler tingene kun om racing. Der er ikke det samme pres som hos Ferrari,” udtaler Massa.

Felipe Massa. Copyright Williams F1

Han følger op med at påpege, at han ikke er den eneste topkører, som hos Ferrari har haft problemer med at være Alonsos holdkammerat. Massa mener nemlig, at Kimi Räikkönen havde lige så store problemer med presset, som han selv havde.

”Jeg led en del under presset, men nu er det trods alt blevet bedre. Jeg kom ud af skyggen og kunne så se, at Kimi muligvis havde endnu støre problemer med det hele, end jeg havde.”

Fernando og Kimi. Copyright Ferrari Media

Massa havde en god sæson sidste år, og fortsætter han den gode udvikling i år, så kunne vi måske se ham mere regelmæssigt på podiet i den kommende sæson, forudsat at teamets bil er lige så stærk som sidste sæson.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Briatore: Ferrari og Alonso ikke uvenner Forlængelse på vej til Malaysia? »