Bliver Alonso tvunget til at indstille karrieren?

Det er efterhånden svært at vide, hvad der er op og ned i Fernando Alonsos crash. En spansk avis skriver, at Fernando Alonso fik et voldsomt hukommelsestab, og Sky Italia mener, Alonso mærkede noget i rygsøjlen inden uheldet. Kommer Alonso tilbage?

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/3 2015 klokken 11:03

Et par vilde teorier fra et par danske motorsporteksperter kan ende med at give dem delvis ret. Teorien lød på, at Fernando Alonso var træt af problemerne med Hondas motor, og at spanieren derfor ville sidde sæsonen, eller i hvert fald den del af sæsonen, hvor McLaren/Honda-samarbejdet endnu ikke fungerede, over.

Jerez 1. februar 2015
Copyright McLaren Media


Nu viser det sig, at de kan få delvis ret i disse profetier. Fernando Alonso kan blive tvunget ud af Formel 1. Ikke på grund af frustrationerne med samarbejdet, men af rent lægelige og sikkerhedsmæssige årsager. Der spekuleres i, at Alonso fik et blackout inden uheldet, hvilket forklarer, hvorfor han ikke husker det.

Resultatet skulle både være en bevidstløs fører, men ifølge spanske ’El Pais’ også en fører med et hukommelsestab på tyve år. Fernando skulle være vågnet og troet, at året var 1995. Dengang kørte han gokart.

Engelske ’Mirror Sport’ skriver, at efterhånden som hukommelsen vendte tilbage, troede spanieren, at han stadig kørte for Ferrari.

Billeder fra Brasilien 2014
Copyright Ferrari Media


Omkring teorien om, at Fernando mærkede noget i rygsøjlen inden uheldet, så ligger Hondas MGU-K op mod kørerens sæde og ikke den bageste del af bilen.

Resultatet kan, uanset årsagen, blive, at Fernando Alonso af sikkerhedsmæssige årsager bliver tvunget til at trække sig som Formel 1-kører, på samme måde som Indycar-køreren Dario Franchitti måtte indstille karrieren efter et voldsomt uheld i Houston tilbage i 2013.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mulig nedetid på BMF1 Giedo lægger sag an »