Australiens GP: 3. frie træning. Hamilton hurtigst

Sidste chance for holdene, for at få sat deres racere op til årets første kvalifikation og banen ind under huden. For McLaren er der fortsat massere af arbejde, hvis de bare skal væk fra bagerste del af startgridden.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/3 2015 klokken 05:03

Kevin Magnussen har behov for at komme endnu mere ind under bilen, samtidig med at McLaren har behov for at få styr på en hel del teknik og især Hondas nye power unit.

Den tredje træning viste lidt fremgang, men ikke så stor aktivitet som vi havde håbet på. Dog fik Kevin Magnussen tilbagelagt 9 omgange i løbet af den første halve time.

Magnussen var efter 40 minutter, noteret for dagens langsomste tid, marginalt langsommere end Ericsson i Sauber og Button i den anden McLaren.

Det er dog ikke kun McLaren der har problemer.
Manor Racing, der bygger på det gamle Marussia hold, har store problemer med overhovedet at få deres biler i gang, som følge af software problemer. Der bliver dog kæmpet hårdt for det, så de forventer at blive klar til årets første løb.

Et andet hold der lider mere end forventet, er Red Bull.
Daniel Ricciardo har allerede fået monteret sin anden motor og Kvyat viste har til morgen, at holdet langt fra, har styr på deres motoropsætning, da han på sin installationsomgang bliver skubbet af banen, med en motor der ikke går af gassen under nedbremsning.

Ricciardo havde igen problemer med Red Bull raceren, da han gik i stå på vej ud af pitten, halvvejse inde i denne sidste træning. Det er bare ikke godt nok for det super ambitiøse hold.

Mercedes er fortsat holdet de andre skal slå og holdene der anvender deres motorer, har det fortsat godt, hvilket vi især kan se, ved at se på Lotus, der i år er skiftet over til Mercedes Power fra Renault.

Men Ferrari er også kommet godt med i år. Med de store forandringer holdet har været udsat for over vinteren, er det lidt af en overraskelse at de er så godt med, men det er rart at se.

De hårdt pressede folk hos Sauber, der ikke kun er presset på økonomi, men også fra deres tidligere reservekører Gido Van der Garde, ser ud til at have lidt medvind på banen.
Deres bil ser ud til at virke rigtigt godt i år og hvis det lykkes for dem, at få lidt ro omkring holdet, kan de godt komme frem på gridden.

Hos Williams, begynder tingene igen at tage form.
Bottas viser teten for holdet, mens Massa er lige efter.
Med 15 minutter tilbage af træningen, var det Bottas der var nærmeste forfølger til de dominerende Mercedes racere, lige foran Vettel.

Sidst i træningen, blev der testet kvalifikations set-up.
De bløde dæk var fundet frem og tiderne faldt betragteligt, selvom der ikke var tvivl om, at de godt kan endnu mere, når det virkelig gælder.
Her viser Magnussen styrke og rykker for første gang forbi Button, med næsen 3 tiendedele sekund, men vigtigst af alt, væk fra bunden.

Kevin Magnussen testede for McLaren den 28. februar 2015 som erstatning for Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Men når alt kommer til alt, ser det skidt ud for McLaren, der er helt nede i bunden af feltet.
Kevin sluttede med en tid, der var lige over 3,5 sekunder langsommere end Hamiltons hurtigste tid. Lad os håbe på at det kan blive bare en anelse bedre til kvalifikationen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Giedo opgiver i denne omgang. Australiens GP: Kvalifikation: Hamilton på pole »